Pluto în careu cu Nodurile Lunare

Astrologia Evolutivă acordă o atenție deosebită planetelor care fac careuri (aspecte tensionate) cu axa nodurilor Lunare, cele care ne dau indicii de unde venim și încotro ne îndreptăm.

Odată cu intrarea lui Pluto în Vărsător, unul dintre primele aspecte marcante pe care acesta le face este tocmai aspectul tensionat cu axa nodurilor de pe Taur-Scorpion. Pe scurt semnificația acestui aspect relevă faptul că există încă probleme din trecut nerezolvate și că nu se poate încă porni către o nouă cale către viitor, până când acestea nu sunt rezolvate. Toate acestea se refera atât la nivel personal cat si la nivel global. Nu degeaba mai face Pluto două retrogradări în Capricorn, poate își dau seama mai mulți de condiționările avute cel puțin în ultimii ani cât a fost Pluto în Capricorn.
Pe de altă parte, careul dintre Pluto și axa Nodurilor în tranzit, ne avertizează asupra pericolului de a nu evolua în mod natural, ci dimpotrivă indică o posibilă stagnare. Nu se poate vorbi de involuție pentru că acest lucru nu se poate produce în masă în mod natural, dar fără îndoială este vorba de un blocaj, un moment de cumpănă fie ca e vorba de individ sau de societate.

O serioasă revizuire va avea loc pe o perioada de câteva luni bune pentru ca la reintrarea lui Pluto în Capricorn, acesta va rămâne în careu cu nodurile lunare, accentuând focul lăuntric al tuturor de a ne elibera de trecut și a schimba macazul către un viitor mai bun. Până atunci ne mai hârâim încoace și-n colo și batem pasul pe loc.

În acest context soluția există, fie ca e vorba de careul lui Pluto în Vărsător cu nodurile lunare pe Taur-Scorpion sau de Pluto retrograd în Capricorn cu Nodurile Lunare pe Berbec-Balanță.

În primul caz, soluția este scoasă în evidență și de configurațiile astrale ale Lunii Noi asociate cu Eclipsa de Soare din 20 aprilie 2023, în care lecția de bază este cea a curajului, lecție care se cere aprofundată tocmai pentru creșterea nivelului de conștiință, știind că Curajul situat la nivelul 200, este prima trăsătură pozitivă care ne poate ridica (conform diagramei stărilor de conștiință a lui David Hawkins).
Apoi Luna Plină, însoțită de Eclipsa de Luna din 5 mai 2023, completează prin semnificațiile sale, sugerând intens nevoia de a ne elibera de frici, de dorințe de răzbunare, sau de a ne impune forțat în diverse situații, sau de alte sentimente de vibrație joasă.

În cel de-al doilea caz, odată cu retrogradarea lui Pluto în Capricorn și schimbarea semnelor nodurilor Lunare de la Taur-Scorpion la Berbec- Balanță, lecțiile pentru evitarea decăderii din grația Divină, vor fi date de apropierea dintre oameni pe baza unor principii de egalitate, de echilibru și armonie, de crearea unor altfel de grupuri și comunități bazate pe interese comune și a căror putere va crește substanțial atât în interesul individului cât și a societății.

Crearea unei noi identități de sine care să nu mai fie dependentă de reguli impuse de alții sau de societate, prin individualizarea unui număr câr mai mare de oameni care să aibă curajul să iasă din tiparele rigide impuse, omenirea își va crește vibrațiile, nivelul de conștiință, astfel putând evolua în nod natural.

Sunt multe de spus în acest domeniu, momentan consider că e important de știut că aspectele astrologice ne avertizează asupra căii pe care o avem de urmat și asupra riscurilor, în cazul în care ne îndepărtăm de Divinitate și uităm de natura noastră divină.