2023 Anul Iepurelui de apă

Pe 22 ianuarie  se sărbătorește Anul Nou Chinezesc. Lăsăm în urmă anul Tigrului de Apă și intrăm în Anul Iepurelui tot de Apă, iar de anul viitor se trece pe elementul Lemn, urmând Anul Dragonului de Lemn.

Spre deosebire de Tigru, Iepurele este un animal blând, el fiind un simbol al păcii, prosperității și al speranței.

În imagine puteți vedea câteva caracteristici generale ale Anului Iepurelui de Apă. Dar știți vorba aceea ” Nu se știe niciodată de unde sare iepurele sau iepuroaica” ? Sau ”Cine fuge după mai mulți iepuri nu prinde niciunul”? Ei bine, nu excludeți aceste zicale din contextul general al anului.

Iepurele din zodiacul Chinezesc coincide cu Racul din zodiacul tropical, fiind al 4-lea semn zodiacal. În zodiacal chinezesc pe sistem Vietnamez și în partea estică a Coreei de Sud semnul Iepurelui este atribuit Pisicii.

Este interesant că în ciuda faptului că în aparență pare că va fi un an liniștit, cred că mai degrabă va fi un an activ, cu schimbări de direcție și sărituri a la Iepure, ceea ce este în concordanță cu previziunile astrologiei vestice sau pe sistem tropical. De aceea este important să fim flexibili și adaptabili. Creativitatea și originalitatea vor fi foarte apreciate.

O altă caracteristică a anului este competitivitatea care va apare ca o provocare pentru a fi scos la suprafață potențialul creator al fiecăruia. Desigur mulți vor cădea în plasa propriilor îndoieli de sine, dar va fi nevoie să se depășească acele momente de cumpănă. Lucrul cu sinele și creșterea încrederii de sine, dacă s-a lucrat personal până acum în acest scop, va da roade și mulți se pot trezi în lumina reflectoarelor ca vedete ale propriilor eforturi, recunoscute pe scară mai largă.

Cei născuți în Anii Iepurelui 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011, 2023 vor avea un an promițător, dar cu multă muncă, lucru valabil de altfel pentru toți ceilalți. Punctul mai slab al Iepurilor va fi sectorul sănătății.

E bine de știut că Iepurele ca animal fertil va imprima această caracteristică a sa și Anului, așadar există predispoziția de a se concepe copii cu mai multă ușurință, așa că atenție, după cum e cazul!

Pentru că Iepurele e un animal prietenos, avem indiciul că multe persoane singure își pot găsi perechea, un partener, dar care să fie în primul rând prieten, nu neapărat iubit pasional. Dar nu așteptați să vină să vă bată la ușă! Ieșiți în lume și veți avea o surpriză!

Atenție, aceia care sunteți deja într-o relație, că poate apare și ispita (Lilith dacă vreți din astrologia tropicală). Dacă nu vreți să vă expuneți pericolului de a vă pierde partenerul, nu riscați de dragul aventurii!

Relațiile cele mai bune pentru acest an pentru cei născuți în anii Iepurelui sunt cu nativii născuți în Anii Caprei (Oaia) 1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003, 2015 și ai Câinelui 1934, 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006, 2018.

Cam acestea au fost lucrurile de bază pe care am vrut să vi le împărtășesc. Va fi un An mai bun, cu siguranță, dar depinde mult de fiecare cât de focusat, direcționat, motivat și ambițios va fi pentru a-și atinge scopurile.