Conjuncția Marte, Uranus, Nodul Nord în Taur

Pe 1-2 august se perfectează întâlnirea dintre Marte, Uranus și Nodul Nord în Taur, combinație care în interpretarile astrologice se traduce ca un aspect incendiar, potențiator de multă instabilitate, impulsivitate și neprevăzut.

Ultima dată când a avut loc întâlnirea celor ”3 magnifici” a fost în 1855 (eșalonat), așadar nu avem parte prea des de astfel de aspecte și acesta este unul dintre motivele pentru care e bine să-i acordăm importanța cuvenită. Știm bine  în ce ape se scaldă în prezent umanitatea, iar această triplă conjuncție planetară o confirmă din plin.

Marte este planeta acțiunii, a dorințelor, a liberului arbitru. Perceput la modul pozitiv, imprimă curaj, motivație, determinare, iar la modul negativ, furie, agresivitate, cruzime.

Uranus este o planetă socială asociată cu tot ce ține de neprevăzut, inovații, rebeliune sau ieșirea din tipare clasice, în mod strălucit, avangardist sau haotic. În esență, Uranus cere eliberarea de traumă, de condiționările impuse, oricare ar fi ele.

Nodul Nord, este considerat ca un indicator al direcției de urmat în viață. Nodurile lunare sunt puncte de eclipsă și de aceea ele pot fi potențiatoare planetare atunci când ating o planetă fie în tranzit, fie pe o astrogramă personală.

Zona de Taur pe care are loc conjuncția, activată deja de eclipsele care au avut loc și încă vor mai urma, face referire la resursele personale și/sau de supraviețuire, la valori materiale sau nemateriale și va constitui în continuare o scenă în plină și continuă modificare, fie ca e vorba de individ sau de societate.

Nu pot trece cu vederea aspectul tensionat pe care îl face Saturn cu trio-ul Marte-Uranus-NN și care vrea să atragă atenția că e nevoie de responsabilitate, răbdare pentru a se schimba sau implementa ceva stabil.

La nivel personal, fiecare are pe astrograma sa natală o părticică a Taurulului, iar acel domeniu al vieții sale va suferi modificări. Fie că e pe o casă a banilor, a sănătății, a parteneriatelor sau a job-ului, ceva important se va schimba. Impactul va fi cu atât mai puternic cu cât există pe harta natală, o planetă (personală) care va fi afectată într-un fel sau altul. Se impune multă precauție mai ales dacă se doresc începute proiecte noi, pentru că acesta ar putea fi impulsul inițial, planurile vor putea fi ușor spulberate dacă nu există un suport stabil sau concret pe care acestea să poată fi clădite.

Cei mai afectați vor fi cei care au planete în semne fixe, Taur, Leu, Scorpion și Vărsător, sau puncte esențiale ale astrogramelor personale în aceste semne.

La nivel social, eu personal cred că se va încerca impunerea oarecum forțată a noi idei, tehnologii, surse de hrană, de supraviețuire, posibile limitări, restricționări mai ales și mai evident din toamnă, iarnă și continuând cu primele luni ale anului viitor, când alte schimbări planetare vor da tonul perioadei următoare. Cel mai probabil vor exista multe frustrări și nemulțumiri, sau pot apare evenimente care să dea naștere la manifestații de stradă.

Pe acest fond de haos și instabilitate, nu este exclusă nici apariția de dezastre naturale, creșterea numărului de accidente sau incendii.

Ceea ce se dorește cu adevărat de la noi și ce este indicat de acest aspect planetar, este de fapt îmbunătățirea nivelului de trai, a condițiilor de viață sau la nivel superior, creșterea nivelului de conștiintă a umanității. Însă acestea par să fie o dorințe de schimbare rapidă fie că e vorba de economie, finanțe, condiții de muncă, alimentație sau planul conștiinței și care nu se poate face temeinic… așa peste noapte. Este necesară integrarea treptată, bazată pe efort, maturitate și responsabilitate din partea tuturor. Vechile structuri care nu mai sunt de folos și care se opun schimbărilor evolutive se vor dizolva treptat, iar pașii către nou se vor întrezări abia anul viitor, în 2023 când Pluto va intra în Vărsător.

Schimbarea e scrisă și în stele și prin schimbare are loc evoluția. E de preferat însă să nu ne aruncăm cu nesăbuire, dar nici să ne opunem. Dansăm dansul pe loc sau facem ”joc de glezne”. Nemișcarea sau stagnarea ne sunt dușmani. Tatonăm terenul pe care dorim să ne aventurăm, cu facem pași mici, dar siguri.

Ne putem ușura viața, dacă ne asigurăm că avem toate cele necesare în ”trusa de supraviețuire” personală, la care să apelăm atunci când lucrurile sunt mai greu de suportat: filme, cărți, o melodie preferată care să ne ridice vibrațiile, o escapadă rapidă într-un loc plăcut…Important e să ne creăm singuri această trusă de prim ajutor, sau de supraviețuire și la care să apelăm ocazional, cât mai rar de preferat, dar care să ne ajute să ne autosusținem atunci când ne e mult prea greu.

Redescoperă-te! Meditează! Fii creativ! Rămâi optimist!

Dacă dorești ajutorul meu ca să descoperi cum și cât vei fi afectat, comandă un studiu personalizat de astrologie sau o etalare cu cărțile de Tarot.