Povestea „frunzelor de ceai”

Într-o zi, vorbind cu o prietenă despre etalări, schimbam opinii și brusc mă apucă dorul de unul dintre seturile mele de cărți pe care nu l-am folosit cam demultișor: se cheamă Tea Leaf, adică frunză de ceai. Se știe că există metode divinatorii de citire a simbolurilor din ceștile de ceai și cafea, adică a formelor care se formează pe pereții ceștilor după ce ceaiul sau cafeaua au fost consumate.

Acest set e chiar deosebit și l-am îndrăgit de la prima vedere. Am fost o norocoasă să-l găsesc, pentru că mult timp a fost out of print și nu se mai găsea deloc pe piață. Norocul meu m-a însoțit, ca și cum Universul voia ca eu să pătrund mai ușor în tainele acestui set. Veți vedea de ce spun asta, numaidecât! Am studiat eu cărțulia însoțitoare a setului și parcă aveam mici nelămuriri. Dar ce să vezi: amicul Facebook îmi scoate în cale tocmai pe creatoarea acestui set Rae Hepburn. O contactez în privat și o rog să ma ajute cu niște detalii. M-a îndrumat cu multă gentilețe, ceea ce m-a impresionat într-un mod plăcut, făcându-mă parcă să îndrăgesc mai mult aceste cărți.

Așadar, plină de entuziasm mă gândesc să fac o etalare prietenei mele, având ca temă viața ei sentimentală. Zis și făcut, (dacă tot eram la o pauză de povești cu încă o Berbecuță)!

Am scos din set cartea semnificatoare Love, apoi am amestecat cele peste 200 de cărți câte conține setul și am scos două cărți pe care le-am așezat dedesubt. Am continuat amestecarea, iar de data acesta am ales 3 cărți pe care le-am așezat sub celelalte. În cele din urmă am mai tras 4 cărți și le-am pus la bază, obținând o minunăție de etalare ca și cea din imagine.

Tea Leaf Fortune Cards by Rae Hepburn, ilustrația Shawna Alexander

Interpretarea se face de sus în jos, în ordinea așezării șirurilor de cărți.

Prima linie e cu lacrimi și tristețe, izolare, ceva o supără pe amica mea, așteaptă se pare ceva sau pe cineva care nu mai vine.

A doua linie arată dușmănie, tendințe sau chiar intențiile cuiva de a-i face un rău, manipulare. Iată de unde poate veni tristețea și lacrimile! Din fericire însă, situația nu va dura mult timp.

Linia de jos aduce vești bune, ne vorbește despre succes si abundență, problemele se pare că se vor rezolva complet. Este interesantă ultima carte, care este ca o concluzie a evenimentelor descrise mai sus și promite o continuare ca de poveste, indicând o călătorie fizică sau mentală din care amica mea va avea multe de învățat.

Poate cele petrecute vor avea un impact major asupra ei, poate toate aceste înlănțuiri de evenimente descrise de cărți,  fac parte dintr-un ciclu de viață la care în curând se vor trage niște concluzii importante pentru ea.

Chiar dacă ea poate s-a gândit că va apare vreo persoană în viața ei, cărțile nu au indicat acest lucru. E adevărat că solicitarea a fost despre detalii legate de viața sentimentală, dar etalarea nu s-a referit la ceea ce voia ea să afle, ci la sentimente ale vieții de zi cu zi, relații aparent banale, de tipul vecini, cunoscuți. Principalul e că finalul va fi cu happy-end, după o lună mai vedem, poate repetăm etalarea pentru perioada care va urma.

Sper că vă plac și vouă aceste cărți și povestea pe care o spun. Acum când editez, îmi dă târcoale un gând să mai descriu și alte etalări făcute cu acest set de cărți 🙂