LENORMAND

Etalare Lenormand – citirea caselor în etalările cu 3 cărți

Pentru cei care cunosc această metodă de citire a cărților, folosită la descifrarea etalării Grand Tableau, ar putea fi interesați să o experimenteze și în cazul etalărilor cu 3 sau 5 cărți.

Se folosesc două seturi de cărți Lenormand, sau se pot face diferite combinații de seturi de carți Lenormand cu Tarot sau cu alte seturi de cărți oracol.

Se amestecă primul set de cărți care neapărat trebuie să fie de cărți Lenormand pentru că ele ne vor indica casele Lenormand așa cum apar și în GT. În timpul amestecării se activează mental ideea că aceste cărți vor indica casele. Se extrag apoi 3 cărți și se așează cu fața în jos.

Se ia apoi al doilea set de cărți, de oricare tip ar fi el și se amestecă cărțile, punând și repetând mental întrebarea pentru care se face etalarea. Apoi se extrag 3 cărți care se așează peste cele extrase anterior, în ordine de la stânga spre dreapta.

Se citește etalarea obținută cu cel de-al doilea set. Dacă acesta este un set Lenormand citirea se face normal, în perechi, narativ și descriptiv. Se concluzionează rezultatul citirii acestor 3 cărți din urmă.

Apoi se întorc cu fața cărțile extrase din primul set și se citesc perechile de cărți, din casă cu cea din cel de-al doilea set. Vom evalua raportul dintre cărțile pozitive și negative extrase din ambele seturi.

Haideți să vă dau concret și un exemplu:

Am făcut o etalare pentru fiica unei prietene care urma sa dea un examen și am extras prima data 3 carti pentru a selecta casele etalarii care urma să o fac. Le-am așezat cu fața în jos pentru a nu îmi distrage atenția de la focusul pe întrebare. Apoi am tras alte 3 cărți, din alt set, pentru întrebarea ”Va lua X nota peste 8 la examen?”. Am așezat cărțile dedesubtul celorlate extrase.

În imaginea de mai jos pe rândul de sus sunt cărțile pentru case, iar în cel de jos, cărțile pentru etalarea propriu zisă.

Per ansamblu se observă că în etalare este prezentă o singură carte negative și acesta este Norii, mai precis a aparut casa Norilor deci exista un pericol de confuzie, dezamăgire, ambiguitate. Celelalte două case erau positive, favorabile, casa Stelelor și a Buchetului.

Cărțile etalării, Bărbatul+Trifoiul+Grădina, nu păreau să ridice probleme. Suspiciunea era indicată doar de Trifoiul (micul noroc) în casa Norilor, deci exista un potential de a pierde acel mic noroc din pricina confuziei sau a unor neclaritați. Acestea fiind zise am concluzionat că sunt mari șanse să ia notă peste 8, mai ales că la final era Grădina în casa Buchetului și parcă se vedea deja bucuria sărbatoririi reușitei.

Feed back-ul primit: Au existat niște momente stresante când au aflat că un anumit profesor, cam sever, va fi în comisie (Bărbatul), iar la răspunsul oral, din pricina stressului s-a bâlbâit puțin la început, apoi totul a mers cu bine, iar nota obținută a fost 8,50.

Practic folosirea caselor poate ajuta prin semnificația lor, indicând niște situații care se vor depășite, sau a se profita de ele, după caz.