Chiron – Marte în Berbec

Începând de mâine, 14 iulie 2020 începe un nou ciclu Marte – Chiron, care se vrea din perspectiva mea un nou ciclu al vindecării sub o altă formă.

Marte și Berbecul sunt acțiunea, inițierea, dorința. Chiron în mitologie a fost un centaur înțelept și cunoscător al artelor vindecării. El mai este denumit și vindecătorul rănit, deoarece el a renunțat la nemurire pentru a scapa de durerile pricinuite accidental de o săgeată otrăvită.

Aceștia se întâlnesc acum în semnul Berbecului, semn de foc, de acțiune unde curajul se combină cu agresiunea, putându-se ajunge la furie și distrugere.

Simbolic, se spune că acest Chiron are mai multe fațete : victima, vindecătorul, Shamanul și Alchemistul și acestea se manifestă rând pe rând în funcție de lecțiile noastre de viață și gradul de spiritualizare.

Putem să ne naștem cu traume aduse cu noi din alte vieți pentru a le vindeca, sau să trecem prin diverse evenimente traumatice de-a lungul vieții. Casa și semnul în care se află Chiron pe o astrogramă natală poate da detalii legate de aceste traume de care suferim sau am suferit, cum putem răni pe alții, precum și soluțiile pentru vindecare.

Chiron în conjuncție cu Marte, va trezi în noi războinicul și inițial ar fi bine să conștientizăm acele momente în care simțim că devenim furioși, într-un mod diferit față de furiile și ieșirile din fire obișnuite. Cei care au planete personale în semne de foc, pot simții aceste tendințe mai evident.

Războinicul din noi trezit, se va arunca în lupte, cugetat sau necugetat și poate ajunge să fie rănit. Dacă rana sau trauma existentă este activată de acest tranzit, poate fi un moment propice pentru a începe demersurile pentru vindecare. Practicarea unui sport sau a exercițiilor fizice regulate, pot fi de folos atât în consumarea exesului de energie cât și în canalizarea energiei corpului către toate zonele, fără a priva sau a stoca energie reziduală în anumite organe.

Manifestările fizice indicate de acest tranzit pot fi febra, anemia, inflamații ale diferitelor organe, dureri de cap sau slabiciune musculară. Acestea pot să apară ca somatizări ale frustrărilor interioare nemanifestate. Dar în acest moment, putem să recurgem la vindecare, sau la a deveni sau rămâne în continuare proprii noștri dușmani.

Una dintre sfaturile lui Chiron este de a ne focusa pe ce anume putem face, găsirea de soluții, nu pe ce nu putem face, tocmai pentru a elimina din peisaj frustrarea. Furia îndreptată asupra altuia ne face rău și nouă și celuilalt și tot nu rezolva problema.

Astfel pe toata perioada cât Marte va fi în Berbec, adică până în ianuarie 2021, cei doi vor avea perioade alternative de mișcare directă și aparent retrogradă, vor fi prinși în aspecte stressante cu planetele din capricorn, indicând producerea de evenimente dramatice, tensionate în urma cărora vom fi trimiși la retrospecție interioară și autoevaluare.

Am încercat să descriu în mare un aspect al energiilor perioadei următoare și să vă reamintesc că atât rănirea cât și vindecarea stau și în mâinile noastre, că prin autocontrol, răbdare și înțelepciune, putem să ne facem viața mai ușoară.