Reflecții despre Eclipsa de Soare 2020

Eclipsa de Soare în Rac, de pe 21 iunie 2020 va avea loc la puțin timp după intrarea Soarelui în Rac și a solstițiului de vară. Eclipsele de Soare au loc pe Luna Nouă, când ambele luminarii se află în apropierea Nodului Nord (care indică direcția în viață).

Momentele de Luna Nouă deschid noi cicluri naturale și asociate eclipselor are loc o intensificare a tot ceea ce poate fi corelat evenimentelor astrale respective. Tot ceeace ne înconjoară este energie,  forme de energie, vizibilă sau perceptibilă cu ajutorul celor 5 simțuri sau invizibilă…

Să analizăm puțin înainte, ce înseamnă semnul Racului.

Racul reprezintă nevoile noastre de securitate emoțională, de siguranță a unui loc intim și confortabil, casa și familia, în exterior sau în interior. Luna, guvernatoarea Racului, semnifică realitatea emoțională. Emoțiile sunt reacții ale simțurilor noastre.

Semnul Racului vrea să ne învețe stabilitatea și securitatea personală, interioară, echilibrul interior. Asta înseamnă să nu depindem de alții, de părinți, de iubit sau iubita. Nu suntem obișnuiți cu așa ceva, dar să nu uităm că venim în această încarnare, doar cu bagajul karmic sau genetic și plecăm fără nimeni și fără nimic…

Îndrăznesc să te întreb acum pe tine, cititorule, poți spune cu mâna pe inimă, că te poți baza cu adevărat pe cineva, în afară de tine însăți/însuți?

Ne-am cam dat seama, cel puțin în ultima perioadă, de instabilitatea vieții de zi cu zi, de instabilitatea unor persoane pe care poate le consideram apropiate, dar faptele au dovedit contrariul; de multitudinea de informații contradictorii și de cele mai multe ori confuzionante.

Luna Nouă și eclipsa sunt direct legate de Mercur, planeta mentalului și a comunicării, fiind în același semn al Racului. Astrologic vorbind, planetele Mercur și Venus, ambele retrograde acum, ne-au trimis deja la autoanaliza sentimentelor și emoțiilor noastre, vis a vis de noi înșine și în raport cu alții.

Am avut pentru circa doi ani de zile Nodul Nord în Rac, care ne-a familiarizat cu energia Racului. Acum, cu Nodul Nord în Gemeni și cu eclipsa în Rac, Universul vrea să facem niște conexiuni cu trecutul și ne trimite la conexiunea mental emoțională. Care sunt stimulii exteriori care îți dăunează stabilității emoționale? Gândește, observă și încearcă să faci legătura cu ceea ce am scris mai sus.

Racul și eclipsa de acum, vor să evidențieze nevoia de grijă de sine, în primul rând, pentru că doar dacă ești stabil fizic și emoțional, poți apoi să ai grijă și de alții, de familia ta, de copii tăi, de toți cei dragi. Să îți dezvolți partea feminină din tine atât cât e nevoie, fie că ești femeie sau bărbat.

Te-ai neglijat, te-ai pus mereu pe plan secundar, e momentul acum, la acest nou început de ciclu să începi și tu ceva nou, să pornești de la tine, de la nevoile tale. De cele mai multe ori acestea zac ascunse dar acum ar fi bine să le scoți la lumină.

Stabilizarea mentală și apoi emoțională sunt pași necesari în evoluția spirituală a tuturor, iar evoluția este un proces natural. Dacă nu o vei face puțin câte puțin, viață după viață, ai toate șansele să duci o duci mai greu în unele încarnări. Daca dorești „să te ridici”, spiritual, acum e momentul să începi, sau să reîncepi, cu tine, cu ceea ce îți dictează sufletul… Poți face atât de multe pentru tine și apoi pentru alții dacă ești stabil și „în matca ta”.

Haide, dă-ți o șansă, dă o șansă unor noi începuturi mai bune, care să pornească de la tine, din sacralitatea ta originară.