Venus în Gemeni

În general Venus tranzitează un semn zodical în circa o luna de zile, acum însă tranzitul său prin semnul Gemenilor, durează din 3 aprilie până pe 7 august, deoarece din 13 mai până pe 25 iunie va fi în mers aparent retrograd.

Am decis să fac o descriere a ceea ce reprezintă Venus în Gemeni, pentru o mai bună înțelegere a planetei în acest semn atât la nivel individual, într-o astrogramă natală, cât și ca influență colectivă pe timpul tranzitului în Gemeni.

Venus este planeta relațiilor, a valorilor personale (bani, talente, resurse de supraviețuire), a sentimentelor. Semnul Gemenilor este un semn mutabil, dual. Mutabilitatea îi conferă flexibilitate, adaptabilitate și dorință de expansiune, fără restricții. Acest tip de independență pentru Venus in Gemeni, se traduce ca o nevoie de experimentare care va ajuta persoana care are pe harta natală, planeta Venus în semnul Gemenilor, în procesul de autocunoaștere. Aceste persoane se vor analiza și vor analiza persoanele cu care intră în contact și pe sine însele, astfel având tendința de a intelectualiza relaționarea, adică își înțeleg și își explica sentimentele, gândindu-le. Dincolo de convorbiri, de cele mai multe ori există un motiv clar, alături de simpla curiozitate. (Cu ce mă ajută să știu asta…? Ce mai pot afla pentru a știi mai bine cum să procedez în situația…)

 Mentalul este cel care dă tonul apariției sau lipsei sentimentelor vis a vis de o persoană, un lucru sau o situație. Persoana cu Venus în Gemeni pe harta natală are nevoie de comunicare cu partenerul și dacă sunt și pe aceeași lungime de undă, cu atât mai bine.

Însă dualitatea semnului Gemenilor indică două aspecte pentru Venus în Gemeni: o fază de exteriorizare, extroversie, expansiune în exterior, în care curiozitatea și dorința de a se cunoaște mai bine va duce la gânduri multiple, comunicare intensă, cu prieteni, cu diferite tipuri de persoane, adunând date despre sine și despre alții. Ei vor simți nevoia de a afla noi informații, de a conversa, de a se manifesta în exterior, exprimându-se așa cum simt. Ei au nevoie de aceste discuții pentru ca astfel ei pot desluși sentimentele celuilalt.

În cea de-a doua fază de introvertire, de contracție, ei se retrag, având tendințe de interiorizare, fază în care vor analiza datele culese în faza de exteriorizare, se vor analiza, scopul final fiind consolidarea experienței de viață. Practic pentru ei comunicarea, gândirea reprezintă o valoare primordială, prin care se pot cunoaște mai bine și care bine învățată, va constitui un atu de-a lungul vieții. Pe perioada fazei interiorizate, pot refuza comunicarea, sau limitându-se la un schimb de informații sau replici într-un mod concis. Ei au nevoie de această fază pentru a se autoproteja de cumulul de vorbe informații venite din exterior. Cuvintele sunt energie iar pentru ei, energia cuvântului este prețioasă.

Astfel pot deveni versatili în folosirea cuvintelor, în general se pot exprima ușor verbal.

Cele două faze sunt succesive în timp, cu durată diferențiată. Ele reprezintă yin-yang ul specific Gemenilor.

Dualitatea se poate manifesta și în relații, pentru că aceste persoane sunt deschise și flexibile, mânate de curiozitate sau dorința de a experimenta diverse tipuri de relații atunci când au ocazia, chiar simultan.

Pe o astrogramă natală, modul în care funcționează Venus în Gemeni este relevat și prin poziția sa în casa astrologică, aspectele pe care le face cu alte planete și nu în ultimul rând, de condiția lui Mercur (în semn, casă, aspecte). Modul în care se manifestă Venus la nivel individual, depinde desigur de gradul de evoluție spirituală personală.

Dacă pentru o persoană Venus în Gemeni poate să indice plăcerea flirtului sau discuțiile, doar de dragul interacționării cu alte persoane, pentru alte persoane se poate ajunge la nevoia de evoluție dicolo de factorii exteriori, dorința de autocunoaștere având ca rezultat final, dezvoltarea intuiției.

Faza de exteriorizare poate fi accentuată predominant în perioada în care Venus este în mers direct, iar faza de interiorizare se poate accentua pentru unii atunci când Venus e în mișcare aparent retrogradă.