Moment astro-poetic


Dansul

Nu te voi avea fără întunericul din tine

Nu te voi lasa să mă ai

fară nebunia care mă defineste.

Dacă demonii noștri nu pot dansa

nici noi nu vom putea.


Acesta este ceea ce se poate denumi poezie Plutoniană.

Sau când într-o sinastrie apare un aspect dintre o planetă (personală) a unuia cu Pluto al celuilalt.

Compatibilitate sau incompatibilitate? Și n-am spus nici un cuvânt despre semnul Soarelui.

Atunci când încercăm, sau dorim să vedem cât de compatibili suntem cu o altă persoană, dacă am putea forma un cuplu stabil și de lungă durată împreună, unii dintre noi căutăm horoscoape și compatibilități zodiacale, alții întrebăm un astrolog, alții ne lasăm duși de val…

Un astrolog va observa compatibilitatea la nivel fizic (sexual), mental, emoțional, sentimental, prin relațiile dintre planetele fiecăruia.

De exemplu dacă Lunile sau Venus ale celor doi se află într-un aspect tensionat, sau Luna/Venus a unuia în aspect tensionat cu o planetă grea a celuilalt, este un indiciu de relație în care posesorul Lunii/Venus strâmtorate nu va fi prea compatibil emoțional sau sentimental cu celălalt.

Astfel se pot naște ceea ce poate duce la așa zisele ”relații toxice”.

E doar un simplu exemplu prin care vreau să evidențiez faptul că dansul demonilor așa cum spune poemul, nu poate fi identificat doar din relația dintre Soarele unuia cu al celuilalt.

Eu sunt Berbec, tu ce esti? Capricorn? A, nu mai bine nu ne combinăm, că nu suntem compatibili. Păcat că nu ești Leu, sau Săgetător, că îmi erai simpatic…