Etalare pentru Eclipsa de Luna în Leu 21 ianuarie 2019

Pe data de 21 ianuarie 2019 va avea loc Luna plină în Leu, asociată unei Eclipse totale de Lună. În general eclipsele de Lună amplifică energia feminine Yin, însă aspectul astrologic are loc de data aceasta în semne masculine Leu-Vărsător (semne fixe).

Am dorit să văd ce anume trebuie să știu legat de aceasta Luna Plina, mai puternică decât de obicei, datorită eclipsei. Nodurile Lunare intervin în peisajul Lunii Pline, prin conjuncția cu Luminariile, amplificănd aspectul de Lună Plină.

Așadar, am făcut o etalare cu setul de cărți Madame Endora’s.

madame endora's

Prima carte îmi spune la ce trebuie să renunț – Grifonul (The Gryphon). Acesta este o creatură legendară, jumătate Leu, jumătate vultur. Interesantă asociere a Grifonului cu semnele Leu – Vărsător în care se află Soarele și Luna!

Grifonul are o natură duală, pe de o parte semnifică curaj, protecție, loialitate, iar pe de altă parte, este un răpitor, sălbatic, răzbunător, lacom și feroce. Cu alte cuvinte, aste o combinație de idealuri nobile și așteptări înalte. Grifonul, se spune că a participat în lupta dintre Soare și Lună, fiind aliat al Soarelui.

De curiozitate, căutând să aflu mai multe despre Grifon, am dat peste asteroidul cu același nume (6136) care este în tranzit în Săgetător, nu departe de conjuncția Venus/Jupiter și în trigon la orb fix cu poziția sa pe harta mea natală, în Berbec!

Deci la ce trebuie să renunț: la orgolii, la așteptări, să renunț la fi supra protectivă a altora (NS în Capricorn), la tot ce ține de caracteristicile negative simbolizate de Grifon și nu în ultimul rând la conflictul meu interior între partea mea masculină și cea feminină. Practic e un indiciu indirect la a-mi proteja, elibera și dezvolta tot ce ține de energia Yin.

A doua carte, indică ce trebuie să continui – Fecioara (The Maiden). Acestă carte simbolizează în primul rând și foarte clar, feminitatea, apoi inocența, tinerețea, speranța, prietenia. Trebuie să continui să îmi păstrez feminitatea și tot ce ține de acesta, să fiu prietenoasă, să nu renunț la speranțele mele, doar să nu am așteptări prea mari din partea altora.De asemenea, mi se transmite să fiu atentă la sfatul unui/unei prieten/e apropiat/e și de încredere. Există de asemenea indiciul ca o nouă relație să se dezvolte în mod armonios.

Ultima carte dă detalii legate de ceea ce va urma – Aer (Air). Aerul, elementul aer, este asociat minții și spiritului și este parte din forțele naturii (alături de foc, apă și pământ). Mesajul pe care vrea să mi-l transmită este că dacă voi urma îndiciul dat de cărțile anterioare și îmi voi păstra mintea deschisă și spiritul liber, voi putea să și comunic, să scriu cu mai multă ușurință și eficiență. Nu în ultimul rând mi se dă un indiciu să fiu atentă la mesajele primite din astral, din planul spiritual.