Un nou set de cărți, o nouă provocare

Tarotul a fost și este marea mea dragoste în materie de cărți pentru divinație. A urmat apoi Lenormand-ul pe care îl îndrăgesc în mare măsură.

Rând pe rând și între timp au venit ca și cadouri alte seturi de cărți: Maeștrii Ascendenți, Gypsy (Piatnik). Setul Oracol Egiptean Cartouche l-am dorit când l-am văzut pentru că am simțit cum studiile mele în domeniul Egiptului Antic capătă contur. Dar era mult prea scump pentru a-l cumpara online. Așadar, l-am confecționat singură, iar cartea ghid de îndrumare și folosire a acestora am primit-o în dar de la un bun prieten.

Dar iată că recent, nu o pereche de pantofi mi-a făcut cu ochiul, ci un alt set de cărți, diferit de cele pe care le am până acum. Se numește Fortune cards Madame Endora s. Acesta îmbină tradiții mitologice cu concepte ale Tarotului clasic și elemente de mysticism.

Setul Madame Endora s este împărțit în cinci grupe : Cărți de curte, Ființe supranaturale, Ființe fioroase/înspăimântătoare, Comoara și Elementele.

Aparent, pare destul de complicată înțelegerea lor, însă nu a fost tocmai așa. Indicațiile din broșurică recomandă setul a fi folosit pentru întrebări legate de relații, bani, sănătate și prosperitate în general. Sunt prezentate vreo 3 tipuri de etalări. Ce mi-a plăcut a fost asocierea pozițiilor schemei de etalare cu semnele cardinale și anotimpurile.

Am făcut desigur teste și câteva etalări și spre surprinderea mea, a fost mult mai ușor de interpretat decât mi-am imaginat, venind cu niște detalii surpinzătoare ca și completare la clarificarea unor situații pentru care am folosit Tarotul sau Lenormand-ul.

Sunt mulțumită de acest set pe care îl recomand tuturor care rezonează cu acest stil.