Etalare cu cărțile Lenormand

Mă bucur să constat că tot mai multe persoane au interes în etalările și citirile cu cărți de Tarot sau Lenormand, fie că le fac online sau le experimentează cu propriile seturi de cărți. Cred că lumea începe încet, încet, să-și dea seama că răspunsurile pe care le pot primi cu ajutorul cărților, sunt de folos și nu au nimic rău în ele. Ce trebuie evitat însă, este tratarea acestora ca pe un joc, în sensul că dacă nu au ieșit cărțile așa cum au sperat, să repete etalările de nenumărate ori până iese ceva mai convenabil. Dar, despre asta mai mult cu altă ocazie.

Acum aș vrea să ne focusăm pe modul în care gândim și punem întrebări atunci când consultăm cărțile de Tarot sau/și Lenormand. Le menționez doar pe acestea pentru că sunt cele mai folosite, dar desigur ideea e valabilă pentru orice tip de cărți la care dorim să apelăm.

Am mai scris despre asta în alt articol, acum voi reveni cu completări și cu un exemplu concret.
O cititoare îmi cere o părere legată de o etalare făcută online cu cărțile Lenormand și pentru care a pus întrebarea ”Are cineva anume sentimente rele față de mine?”

 

 

 

 

Etalarea:

Inel +Cheia+ Inima

Wow doar cărți pozitive!

Dar dacă ar fi fost să interpretez cărțile în contextul întrebării puse sub această formă, răspunsul ar fi da. Sunt doar cărți pozitive, iar Cheia la mijloc e da, sigur! Ar fi o greșeală din partea mea să dau un astfel de răspuns și de aceea am considerat ca e mai bine să descriu toată povestea într-un articol, poate va mai ajuta și altcuiva. Să vedem unde e greșeala și ce e de făcut.

Rugând-o pe cititoare să încerce să facă o interpretare ea spune ceva de genul ”…inel și inima înseamnă relație…dar cheia ?… asta mă dezamăgește, nu se pupă de loc cu întrebarea. E anapoda de tot…”
Da e anapoda și să vedem de ce.

În primul rând întrebarea a fost pusă general, adică ”Are cineva anume sentimente…”
În al doilea rând, cuvintele negative din întrebare. Adică în acest caz ”Are cineva anume sentimente rele
În al treilea rând cărțile ”se pupă” cu întrebarea dacă e pusă bine. Adică cum pupi așa ești pupat/ă!

Semnificația tuturor cărților variază în funcție de întrebare! De aceea atunci când sunt făcute etalari online, veți primi ca și răspuns o înșiruire de cuvinte și fraze care descriu cartea respectivă ieșită la etalare, dar conexiunea dintre cărți nu o veți găsi niciunde online și probabil nu veți fi foarte lămuriți și satisfăcuți de răspunsul primit. La fel ca și atunci cînd se face o astrogramă online în care vezi unde sunt planetele natale, dar citirea și interpretarea de ansamblu o poate face doar o persoană cu cunoștințe temeinice în astrologie.

Cum trebuie făcut:
– Întrebarea să fie cât mai specifică sau cât de puțin posibil generală, adică să se refere la un domeniu de viață cum ar fi relații, sănătate job. (Ieri cineva pusese o întrebare ”Ce se schimbă în 2018, în rău sau în bine?”. Fiind o întrebare foarte generală și neclară, cel puțin pentru mine, am rugat-o să restrângă întrebarea pe un domeniu din viață sau sa reformuleze, ceea ce s-a și întamplat.)
– E bine și de mare ajutor să specificăm persoana dacă avem pe cineva în minte care ar putea avea sentimente rele. Adică întrebarea corectă ar putea fi ”Care sunt sentimentele lui X față de mine?”
– Formularea întrebării fără a folosi gânduri sau expresii negative de tipul ”ne vom despărți?”, ”voi pierde sarcina?”, ”mă minte?”. Acestea pot fi înlocuite cu întrebări care pot da răspunsuri mult mai clare, ca de exemplu ”Cum va decurge relația mea cu X?” ,”Ce pot să fac să îmbunătățesc relația mea cu X?”,”Cum va evolua sarcina?”.
– Etalările scurte din 3 cărți sunt cele care dau o idee generală asupra răspunsului pe care dorim să-l primim și nu e bine să vă aventurați în etalări cu multe cărți de genul Grand Tableau pentru Lenormand, mai ales dacă sunteți începători. Se va isca o si mai mare ceață și nebuloasă decât era înainte de a apela la ajutorul cărților. Pe parcurs se pot face și etalari mai complexe și să nu uităm că de cele mai multe ori, mai ales la Tarot, există etalări specifice pentru diverse tipuri de întrebări.
– cititul în cărți, nu ghicitul, se poate face de către oricine, dar nu e deloc joacă de copii. Necesită efort și dăruire, exercițiu și continuitate. Nu este nevoie să ai capacități intuitive senzaționale ca să poți descrifra mesajul cărților dintr-o etalare, acestea se dezvoltă în timp și prin practică și studiu.

Am încercat să fiu de ajutor de-a lungul timpului tuturor celor care au dorit sa învețe prin grupul de studiu de pe Facebook și pot să spun cu bucurie și mândrie că am satisfacția de a vedea cum mulți au învățat din exercițiile postate pe grup. Poți fi alături de noi dacă chiar vrei să înveți sistematic, pas cu pas, cu răbdare și dăruire.