Jupiter în Scorpion

Între 10 octombrie 2017 și 8 noiembrie 2018, planeta Jupiter, denumită și „Marele Benefic” va traversa semnul Scorpionului. Este o schimbare de vibrație astrală care va fi resimțită de toți, indiferent de zodia în care am fost născuți, pentru că toți avem pe hărțile natale, un fragment al Scorpionului.

Voi încerca să fac o prezentare amplă, fără să intru în prea multe detalii, menționând doar ce am observat mai important în studiul pe care l-am făcut.

Să ne amintim cele mai semnificative caracteristici ale semnului Scopionului:

  • Transformare, metamorfoză, alchemie
  • Sexualitate materializată sau reprimată
  • Putere, manipulare, dorințe, fobii, frici (de a fi vulerabil, de intimitate, etc). Nevoia de siguranță care poate duce până la obsesii și compulsii.
  • Intensitate, violență
  • Necunoscut, mister, magie, moarte
  • Psihoanaliza și autoanaliza (cu crizele aferente)

Jupiter, însemnă cunoaștere, expansiune, credințe și convingeri și natura acestora, procesul de înțelegere prin asimilarea informațiilor și a lecțiilor învățate.

Jupiter în Scorpion va intensifica dorința de cunoaștere și aprofundare a caracteristicilor amintite ca făcând parte pe teritoriul pe care-l va traversa, adică tot ce ține de Scorpion. Este bine de reținut ca atât caracteristicile pozitive cât și cele negative pot fi amplificate. Da, Jupiter este Marele benefic, dar darurile sale nu vin de la sine, „pe gratis”. Trebuie să dai ceva, să fi făcut ceva pentru a fi răsplatit. Este în fond, legea universală a compensației.

De-a lungul acestui tranzit vor fi observate o serie de cicluri planetare care interacționează cu și prin Jupiter în conjuncție cu Mercur de exemplu care deocamdată sunt în fază balsamică. Faza dintre cele două planete, Jupiter și Mercur o consider ca fiind importantă, deoarece relația fazală dintre cele două planete poate da indicii legate de procesul de înțelegere și conștientizare a ceea ce se întâmplă acolo unde avem pe harțile natale semnul scorpionului. De asemenea, e bine de observat și notat aspectele planetare ale momentului conjuncției Soare – Jupiter în Scorpion.

La momentul chiar de început al intrării lui Jupiter, pe hartă Jupiter se poziționează pe casa a 8-a a scorpionului, iar Pluto, guvernatorul scorpionului pe casa a 12-a guvernată tradițional de către Jupiter. Se observă un gen  de recepție mutuală între cele două planete, fiecare tranzitând teritoriul celeilalte. Chier dacă Pluto se află în capricorn, Saturn e în Săgetător, guvernat de Jupiter. Acest trio de planete grele, prin conexiunea amiabilă între ele, poate fi considerată ca un moment propice și de reconciliere, după opoziția primită de Jupiter de la Uranus și careul făcut cu Pluto, atunci când Jupiter se afla în Balanță.

Urmărind în mare aspectele făcute de Jupiter în tranzit, notăm trigonul cu Neptun, apoi careu cu nodurile lunare în tranzit cam în aceași perioadă în care Saturn va trece în domiciliul său, adică în capricorn. Cred că vor fi zile cu o mare încărcătură karmică. Poate fi vorba de lupte pentru putere, manifestate mai mult sau mai puțin „pe față”

Marte se va afla tot atunci în scorpion în conjuncție aplicantă cu Jupiter, grăbind sau accelerînd procesele de formare sau degajare karmică. De notat că tot atunci, în a doua jumătate a lui decembrie, Mercur va fi retrograd în semnul Săgetătorului, guvernat de același Jupiter.

Luna Nouă din Capricorn, în ianuarie 2018 în sextil cu Jupiter, alături de Venus, Mercur, Saturn și Pluto, într-un bogat stellium dar în sextil cu Jupiter, poate fi un moment propice de găsire a unor noi direcții sau modalități de rezolvare a lucrurilor și situațiilor deranjante care au avut loc în trecutul apropiat.

În februarie, putem avea parte de situații de criză sau dificultăți de tot felul pe calea vieții, indicate de careul Jupiter cu planetele din Vărsător.

În martie 2018, Jupiter va intra în retrogradare, până în iulie când va intra în mișcare directă, suținut de Soarele în Rac, dar pândit la cotitură de Marte retrograd în Vărsător. Marte, înainte de a retrograda, va face o opoziție importantă cu Venus în Leu, opoziție suprapusă pe axa nodurilor lunare în tranzit. Va fi o perioadă de reglare de conturi, de relații, în care putem avea tendința să reacționăm conduși de emoții. Atenție totuși la ce fel de emoții reacționăm…Problemele relaționale pot avea suișuri și coborâșuri, până în toamna lui 2018 când pot fi reactivate sub efectul crucii cosmice de pământ pe semne fixe: Venus în Leu în opoziție cu Uranus în Taur, ambele în cuadratură cu axa nodurilor în tranzit, cu Marte/ Lilith pe NS. Pot ieși la iveală multe răutăți, multă murdărie ascunsă de-a lungul ultimelor luni de zile.

Harta momentului de 7 noiembrie 2018, când Jupiter se pregătește să părăsescă semnul Scorpionului pare destul de tensionată și aici observăm: Luna Nouă în Scorpion, Uranus revenit în Berbec în mișcare retrogradă și în inconjuncție cu Jupiter, Marte în Vărsător, în cuadratură separantă de Jupiter. Acesta din urmă intră în Săgetător, la el acasă și pregătinsu-se de întălnirea cu Mercur care la scurt timp va retrograda în Săgetător. Va fi un important moment al bilanțului în care regretele nu-și au locul, încercările de a redresa greșeli au mari șanse de a fi sortite eșecului.

Cu siguranță, tranzitul lui Jupiter în Scorpion va fi resimțit atât prin efectele favorabile cât și nefavorabile, aparent pozitive și/sau negative. Mulți dintre noi vom înțelege ce s-a întamplat și de ce s-au întamplat toate, abia după ce Jupiter va intra în Săgetător, adică în noiembrie 2018. Putem avea perioade de revelații, de conștientizare, dar va trebui aprofundat sensul și mesajele primite din subconștient, atunci când avem ocazia.

Nu se poate spune că vor fi zodii mai mult sau mai puțin avantajate de acest tranzit, depinde de harta natală a fiecăruia și de aspectele hărții natale, combinate cu aspectele planetelor în tranzit. Atunci când se va înțelege complexitatea acestora, horoscoapele din media nu-și vor mai avea rostul.