Relație, relații, relaționare

Ce faci atunci când vrei să vinzi un produs, fie făcut de mâna ta sau a altuia?

Îi prezinți foloasele, beneficiile, calitățile, utilitatea, aspectul, raportul calitate/preț…și încerci să formezi o relație de afaceri cu unul sau mai mulți potențiali clienți.

 

Atunci când cauti un job, un loc stabil de muncă pentru care ești pregătit profesional sau/și dispus la calificări și training ulterior, ce faci?

Scrii un CV, sau Resume, pe care îl plasezi la diverse instituții și în care îți descrii pregătirea, calitățile profesionale și/sau extraprofesionale, disponibilitățile…și speri să fii angajat și să poți să formezi o relație cu un loc de muncă.

 

Dar ce faci atunci când ești sau vrei să fii într-o relație de cuplu, stabilă și de lungă durată?

Cauți pe unde apuci…sau dacă ai pus deja ochii pe cineva încerci să creezi o legătură fizică și/sau emoțională cu celălalt, o relație partenerială stabilă?

Ce ai de oferit?

Ce are celălalt de oferit?

Ofertele unuia coincid cu dorințele celuilalt? Hai să nu vorbim despre așteptări, mai bine le lăsăm deoparte. Știu că nu e ușor, dar e mai sănătos…

Este incredibil cât de mulți oameni au probleme relaționale, se cam știe asta deja. Totuși care mai de care ne înghesuim să fim într-o relație cu cineva…De ce oare, de teama singurătății? Din nevoia de a trăi mai bine din beneficiile obțiunute în urma relației? Pentru a forma o familie traditională compusă dintr-o mamă, un tată și unul sau mai mulți copii?

 

(Imagine: google)

Dacă citești aceste rânduri și ești singur/ă și în căutare de cineva cu care să formezi o relație sentimentală și de lungă durată, sau într-o relație chinuitoare, istovitoare în care te întrebi de ce mai stai…(dacă vei spune, pentru copil…s-ar putea să ți se auzi „ahhh bietul copil…”), te invit să iei  o scută pauză și analizează:

  • Ce anume dorești de la o relație, de la celălalt?
  • Ce ești dispus să oferi?
  • La ce te aștepți din parte celuilalt?
  • Te simți folosit/ă? Cum s-a ajuns la asta?
  • Cât ești de maleabil/ă, adaptabil/ă?
  • Ce ai în comun cu celălalt (și aici mă refer la activități, hobby-uri comune, nu la un copil făcut împreună)?

Ar mai fi probabil destule de spus dar ajunge deocamdată pentru acum.

 

Dacă pot să te ajut, dă-mi de știre, o consultație, etalare cu cărți de Tarot sau Lenormand e mai ieftină decât efortul și suferința prin care poate treci…

 

Îți doresc numai bine, omule, eu sunt aici și te aștept să-mi scrii, dacă dorești 🙂