Revoluția Lunară, Luna Plină și Lenormand-ul

Trebuie să recunosc ca uneori anumite așa zise „coincidențe” mă fascinează și mă intrigă în același timp pentru a porni în dezlegarea misterului pe care îl sugerează subtil.

Imagine: Full Moon transformation by Dragon33 - deviantart

Să vedem despre ce e vorba în acest caz:

Pe o anume revoluție lunară pe luna septembrie, apare Neptun exact pe Ascendentul RL (Revoluția Lunară) la gradul 13 Pești. Luna nu face aspecte stresante pe harta RL. Dar acest Neptun pe ascendent, în casă cardinală și în opoziție aplicantă cu Soarele în Fecioară pe cuspida casei a 7-a mi-a stârnit interesul. Ce vrea să comunice?

În imagine un fragment al Asc RL și faza de Lună Plină pe Asc RL

În altă ordine de idei, aceleiași persoane, Ioana să-i zicem, i-am făcut un GT (Grand Tableau) cu cărțile Lenormand. Aici mi-au starnit atenția în primul rând cele patru cărți de la început, adică Vulpea, Cartea, Barza și Stelele, apoi Femeia poziționată pe casa Vulpii. Hmmm, ok…

Nu obișnuiesc să asociez Lenormand-ul cu astrologia, dar acum a fost prea evident ca să nu fac o asociere…Nu intenționez să fac o analiză nici a hărții RL și nici a GT, vreau doar să arat că există niște conexiuni care merită atenție.

Prezenta Femeii in casa Vulpii ma face să cred că Femeia poate împrumuta din caracteristicile Vulpii. În Lenormand, Vulpea indică o capcană, atenționare, manipulare, trădare, înșelătorie, investigație, decepție, sabotaj. Atunci când apare acestă carte suntem îndrumați să fim atenți la decepții și autodecepționare, să fim sinceri cu noi înșine, să disparem puțin „din peisaj”, să ne folosim inteligența la cote maxime, să fim puțin vicleni și să aducem o situație în favoarea noastră.

Luna Plină din Pești de pe 6 septembrie, face conjuncție separanta cu Neptun dar activează clar Ascendentul RL și pe Neptun situat acolo și în RL. Gradul Sabian al Lunii 14 Pești spune așa: „O femeie învelită într-o blană de vulpe”. Hopa, Vulpe?! Iarăși Vulpea!!!

Luna Plină în sine este un moment de integrare în realitatea socială în mod egal, echilibrat. Dificultățile și situalțiile extreme indicate de opoziție, posibilele conflicte vor trebui neutralizate și aduse la un echilibru stabil. Fiind vorba in acest caz de o opoziție pe casele 1-7, ma duce la ideea că relaționarea poate fi un factor ajutător, din care subiectul va avea de învățat lucruri folositoare pentru viitor. Acordare libertății celilalt și detașarea de dependență față de celălalt, sunt de aplicat practic.

Deci Ioana va trebui să fie atentă la ceea ce emană, la ceea ce face, ce gândește, și cum este percepută de către ceilalți, să fie isteață și nu în ultimul rând să aibe grijă la ceea ce-și dorește.
Revenind la GT, după Vulpe urmează Cartea – ceva necunoscut, sau studiu, învățare, curiozitate, discreție. Barza – ceva nou, tranziție, schimbare, mișcare. Stelele – speranță, dorință, optimism.
Alte cărți în legatură cu Vulpea din etalare:

  • Grădina – socializare
  • Muntele – blocaj, țeluri înalte
  • Scrisoarea – veste scrisă
  • Călărețul – un răspuns, un dar, mișcare
  • Norii – confuzie, problemă de rezolvat
  • Turnul – organizare, legalizare, limitare, izolare.

(Ce interesantă și combinația Vulpe – Nori, cu Luna Plină în conjuncție cu Neptun).
În concluzie, există un mesaj destul de clar atât în RL cât și în GT legat de simbolistica vulpii redată și de gradul Sabian și de cartea Lenormand, Vulpea.

Ce este de făcut în acest caz?
– În primul rând, intențiile și obiectivele să fie clare atât legate de propria persoană cât și vis a vis de ceilalți.
– Discreție controlată, adică să nici nu pară că ascunde ceva, dar nu e rău de păstrat o doză de mister.
– Dacă e vorba de un proces de învățare sau studiu, atenție la superficialitate și la tendința de „a-și fura singură căciula”.
– Nevoie de tact și diplomație în relațiile cu ceilalți, evitarea izolării
– Pregătirea unor strategii clare legate de planurile și intențiile de viitor, stabilirea de priorități.

Ioana ne spune că ea este întradevăr implicată în niște proiecte de studiu, că în relația cu prietenul ei a fost incorect percepută, chiar acuzată de nestatornicie și incorectitudine, încă din primele zile ale lui septembrie.

Atât RL cât și GT vor rămâne în observație pe toată perioada lunii septembrie, că așa putem învăța cel mai bine, din observații și experimentări.