Jupiter în Balanţă

jup-in-libra

Planeta Jupiter va traversa sectorul Balanţei între 9 septembrie 2016 şi 10 octombrie 2017.
Jupiter, denumit şi „Marele Benefic” este planeta expansiunii (în plan fizic/spiritual), a abundenţei, a înţelepciunii. El este căutătorul, exploratorul. Balanţa e semnul echilibrului, al dreptăţii, al socializării, al relaţionării.

Ultimele două sejururi ale lui Jupiter în semnul Balanţei au fost în 2004-2005 şi 1992-1993. Aş dori să fac o scurtă comparaţie între celelalte două tranzite ale lui Jupiter în Balanţă şi cel din acest an. Consider că acest lucru poate fi util pentru anticiparea efectelor tranzitului în Balanţă din 2016-2017.

În 2004, 25 septembrie Jupiter îşi face intrarea în Balanţă însoţit de Marte în Fecioara la grad anaretic, Soarele făcând ingresul în Balanţă cu două zile înainte. Jupiter este dispozitor al lui Pluto în Săgetător.Observăm o tentă agresiv/distructiv/transformatoare, imprimată lui Jupiter în Balanţă din 2004. Alte câteva aspecte demne de remarcat pe parcursul tranzitului:
– conjuncţia cu Marte în Balanţă
– cuadratura cu Lilith în Rac
– trigon cu Neptun în Vărsător
– sextil cu Pluto în Săgetător
– cuadratura cu Saturn în Rac apoi sextil cu Saturn în Leu
– cuadratura cu Chiron în Capricorn
– conjuncţie cu NS în tranzit prin Balanţă, în perioada eclipselor de Soare şi de Luna pe Berbec-Balanţă.
– conjuncţie cu Soarele la grad anaretic 29 Balanţă înainte de intrarea în Scorpion.

Pe 10 octombrie 1992, doar Soarele e în Balanţă alături de Jupiter, iar Jupiter e dispozitorul NN în tranzit în Săgetător. Aspectele majore de remarcat:
– trigon cu Saturn în Vărsător (de mare ajutor)
– cuadratura cu Uranus şi Neptun în Capricorn
– conjuncţie cu Venus la Grad anaretic înainte de ieşirea din semnul Balanţei şi intrarea în Scorpion.

2016 îl aduce din nou pe Jupiter în Balanţă, în acelaşi semn o avem şi pe Venus în al doilea domiciliu al său. De acesta dată Jupiter e dispozitorul lui Saturn în Săgetător (şi al lui Marte pentru scurt timp). Aspecte de ţinut cont:
– cuadratura cu Pluto în Capricorn (la sfârşitul lui noiembrie, începutul lui decembrie 2016)
– sextil cu Saturn
– sextil cu NN în tranzit în Leu
– opoziţie cu Uranus, care va fi inflamată în februarie- martie şi de tranzitul lui martie în Berbec (apoi de Marte în Rac). Ultima confruntare Jupiter- Uranus va avea loc în septembrie-octombrie 2017. Jupiter va părăsi semnul Balanţei în 10 octombrie 2017, avându-i alături pe Mercur, Soarele şi făcând un frumos trigon cu Luna în tranzit prin Gemeni.

În concluzie, făcând o comparaţie între cele trei tranzite ale lui Jupiter în Balanţă înclin să cred că cel de anul acesta va fi mai uşor decât cel din 2004-2005, poate puţin mai dificil decât cel din 1992-93. Se observă ajutorul dat de Saturn atât în 1992-93 cât şi în tranzitul în curs.
Desigur acest tranzit va favoriza relaţionările atât le nivel personal cât şi nivel mondial, vor fi cu siguranţă şi conflicte, calamităţi naturale, atentate, dar până la urmă cred că se va ajunge la nişte situaţii mult mai favorabile decât la început.
La nivel personal, vom avea şansa să dezvoltăm socializarea, relaţionarea, să schimbăm ceea ce nu ne este de ajutor, să avem curajul de a ne confrunta şi a ne susţine ideile, dar şi de a ne tempera atunci când ne-am înflăcărat prea tare la susţinerea unei idei neviabile.
Lucrurile se vor cerne în mod favorabil şi pentru mulţi, mai ales pentru cei născuţi în semne cardinale Berbec, Rac, Balanţă şi Capricorn sau cu planete personale în aceste semne, probabil acest tranzit va fi unul pe care nu-l vom uita uşor. Fiți înțelepți și cumpatați.

Pentru mine tranzitul lui Jupiter în Balanta în 2004-2005 a avut un impact puternic transformator, dramatic dar care până la urmă s-a dovedit favorabil cu toate greutățile apărute pe parcurs. Sunt convinsă ca tranzitul din acest an si mai ales de anul viitor va fi unul tot activ și plin de neprevăzut și confruntări, dar roadele care vor fi de cules în toamna anului viitor vor fi de mare folos și vor aduce multe satisfacții.

Dacă vrei să știi mai multe despre acest tranzit pe astrograma ta natală te aștept să-mi scrii pe pe pagina de consultații.

Să privim cu speranţă şi optimism, înainte! Tranzit ușor s-aveți!