Etalare cu cărți de Tarot pentru Luna Noua

Luna Nouă este un moment favorabil noilor începuturi.

E primaravă, iar în ziua de 7 aprilie când va avea loc momentul de Lună Nouă, în tranzit vor fi 4 planete în semnul Berbecului: Soarele, Luna, Venus și Uranus. La acestea se adaugă Marte și Saturn în semn de foc (Săgetător).

Putem avea tendința de a începe mai multe lucruri, dar câte dintre ele le vom finaliza?

Ce anume vrea Universul să ne aducă în atenție, către ce anume trebuie să ne focusăm?

Iată doar câteva din întrebările care s-ar putea să vă procupe și ar fi bine să fie așa. Nu trebuie să ne mulțumim doar cu rutina zilnică și să ne continuăm zilele din inerție. Cu cât ne planificăm mai eficient activitățile zilnice, cu atât mai mult avem șanse de reușită.

Din când în cand e bine să facem schimbări de bună voie, dacă nu s-ar putea să fim forțați să facem anumite schimbări, legate de viață, de activitățile pe care le desfășurăm, de anumite atitudini pe care le manifestăm în relații.

Am făcut unei prietene, o etalare de Tarot de Lună Nouă și cu acordul ei v-o prezint și vouă.

Întrebarea adresată cărților de Tarot: ”Ce îi va aduce (numele) Luna Nouă de pe 7 aprilie?”

etalare luna noua

De la stânga la dreapta cărțile din etalare sunt: 2 de cupe, Regele de spade, Cavalerul de spade și Asul de cupe.

Observăm prezența a doar două suite cupele și spadele, corespunzătoare elementelor apă și aer. Cele două elemente nu sunt în relație armonioasă dar apa poate simpatiza cu aerul. Emoțiile și sentimentele pot fi domolite atunci când mentalul trebuie să aibe prioritate.

Numerele sunt descrescătoare, de la 2 la As și de la Rege la Cavaler. Acest lucru nu indică neaparat ceva defavorabil, mai degrabă ceva ce trebuie desăvârșit, ce trebuie aprofundat.

Semnificația pozițiilor din etalare:

  1. Situația generală – 2 de cupe
  2. Ce va începe sau încotro trebuie să-mi îndrept atenția – Regele de spade
  3. Ce anume trebuie schimbat – Cavalerul de spade
  4. Ce va urma – Asul de cupe.

Comentariul meu:

Situația generală pare să de refere la planul relațional, nu doar la relația cu prietenul ei ci și în general la toate relațiile amicale. Ea este o tipa jovială care are mulți prienteni iar în plan personal are o relație de câțiva ani cu un bărbat (născut în semn de aer).

Regele de spade poate să-l semnifice pe el sau pe o altă persoană, sau poate indica calități pe care ea trebuie să le cultive, roluri pe care ea va trebui să le joace sau diferite situații care pot să apară.

Mie îmi sugerează necesitatea îndreptării atenției ei către planul mental, rațional, conversațional. Va trebui să-și păstreze mintea clară și să găndească „la rece”. Poate fi vorba și despre o decizie importantă pe care va trebui să o ia iar cartea îndeamnă către maturitate. Va trebui chiar să ceară sfatul unei persoane autorizate dacă va dori să înceapă ceva nou.

Ea va trebui să nu se arunce în luarea nici unei decizii, de moment până situația nu este analizată în profunzime, cu claritate și discernamânt.

Cavalerul de spade sugerează clar că ea va trebui să-și schimbe modul de gândire și comunicare. Ideile noi sunt favorabile, dar vor trebui bine cântărite și analizate.

Pot apare situații conflictuale iar ea va trebui să nu se arunce în discuții fără rost, să nu fie agresivă verbal și să nu răspundă fără să gândească, iar acesta cred că este cel mai prețios sfat al acestei cărți.

Dacă va reuși să își țină sub control mintea, gândurile și să nu deschidă gura când nu trebuie, iar atunci când o face s-o facă „cu cap”, situațiile și lucrurile pot fi bune.

Asul de cupe, indică relații plăcute, favorabile. Treptat se va deschide și o nouă fază în planul relațional. Poate fi reînviată o veche prietenie sau se pot naște altele noi. Este posibil și împăcare cu cineva cu care nu a fost în relații prea bune sau au existat divergențe.

Etalarea este valabilă până la Luna Plină sau până la următoarea Lună Nouă, în funcție de cum anume doriți să programați etalarea.

Astrologic, etalarea are din nou susținere. Planetele în Berbec pot induce acele impulsuri grăbite și negândite în a lua decizii sau a intra în diverse combinații, însă Saturn retrograd în Săgetător veghează și ne îndeamnă la prudență și răbdare. Este o perioadă de mari transformări interioare și la nivel subtil. Ceea ce facem, spunem și gândim acum are un impact mare asupra lunilor care vor urma.