Echinocțiul de primăvară în România între Estul și Vestul țării

După cum bine știti, pe 20 martie 2016 are loc echinocțiul de primăvară și ingresul Soarelui în Berbec. Este un moment astrologic important, deoarece această hartă este considerată ca fiind harta anului astrologic 2016.

În postarea anterioară am făcut analiza hărții pentru locul în care mă aflu, adică în vestul României. Nu am intenționat să fac o analiză la nivel de țară, doar pur și simplu o analiză astrologică a momentului.

FM march Buc

Am observat cu surprindere, trebuie sa recunosc, că pentru București harta are ascendent în Berbec, guvernat de Marte în Săgetător ( și Pluto în Scorpion dacă vreți), iar pentru Vestul țării, în Pești, guvernat de Neptun, respectiv Jupiter.

Nu pot să nu sesizez această diferență cel puțin în scop experimental și de studiu. De dragul astrologiei am scris această postare și voi încerca să notez observațiile de rigoare.

În imaginea din stânga e harta pentru momentul luat în studiu pentru București.

Ce înțeleg eu din asta? Cei din estul țării vor fi mai energici, mai activi, poate mai orientați către activități specifice, mai fixiști, poate chiar mai irascibili. Cu Marte în casa a 8-a nu-i de glumit ca guvernator de ascendent. Pluto pe casa 10-a evident va scoate în evidență manifestarea în sfera socială.  Mercur pe 12 in Pești, mai multă tendință spre sercretomanie

Vernal Point 2016În schimb pentru cei din Vest și Nord-Vest cu harta ascendentului în Pești, cu guvernatori Neptun și Jupiter, sunt poate mai multe șanse de introvertire, spiritualizare, dar și auto-iluzionare, cu Mercur pe ascendent. Dar și poate puțin mai multă deschidere în sensul comunicării

Comparând cele două hărți observăm și pe Pluto care se mută din casa a 10-a în casa a 11-a. Poate vesticii vor fi mai determinați în sensul trasformării, pot avea experiențe transformatoare legate de grupuri și organizații.

Nu în ultimul rând schimbarea poziției Soarelui de pe casa 12-a (în sistem Placidus) pe casa 1-a, precum și schimbarea poziției cuspidelor caselor, sunt doar câteva dintre observațiile rapide făcute de mine.

Este evidentă o diferențiere la nivelul țării, nu este ceva nou dar e bine de luat în seamă. De ce? Pentru că deși ar trebui să existe solidaritate la nivel de țară, dar poate nu va fi așa cum ar trebui. Poate e o lecție pe care trebuie s-o învățăm. Bine ar fi să conștientizeze acest lucru mulți alții…

Adevărul e că trăim vremuri tulburi, majoritatea dintre noi luăm în calcul factorul de risc al instabilității sociale în planificarea scopurilor pe care vrem să le înfăptuim pentru viitor.

Ținând cont de cele zise mai sus eu una voi fi pe fază si voi încerca să urmăresc diferența dintre cele două hărți aplicată atât la nivel macro cât și la nivel micro. Feed -back-ul îl voi da anul viitor pe vremea asta.

Până atunci să fim sănătoși să le ducem cu bine pe toate.