Horoscopul anului astrologic 2016

Am decis ca în loc să mă joc cu hărțile de-a „ce-o fi de Eclipsă?”, să arunc o privire peste harta Echinocțiului de primăvară, sau harta cerului pentru trecerea Soarelui peste Punctul Vernal (la 0 grade Berbec, în sistemul tropical).

Data echinocțiului de primăvară se consideră începutul noului an astrologic.

Nu vreau să intru în detalii tehnice cu explicații legate de punctele de intersecție ale eclipticii și mecanismele astronomice care au loc, pentru a nu pierde esența momentului din punct de vedere astrologic.

Drept vorbind astrologic , Eclipsa de Lună, nu o consider specială, dar o respect ca și Eclipsă, pentru domnii astronomi. Astrologic, Nodul Nord în Fecioară cu Luna în Balanță la mai mult de 10 grade de NN e puțin cam mult pentru orburile cu care lucrez. Deci las Luna Plină și Eclipsa de Lună celor dornici de popularitate și mă întorc la harta mea cu trecerea Soarelui peste Punctul Vernal.

Vreau să spun doar câteva cuvinte despre harta Echinocțiului de primăvară.

De ce este importantă această hartă? Pentru că arată o „mutare” a noastră din interior către exterior, indică care este percepția pe care o avem față de noi înșine și felul în care ne vom manifesta în lume. Este harta anului astrologic  2016 (în sistem tropical).

Pur informativ, menționez că ascendentul momentului aceluiași eveniment pentru anul 2015, adică anul astrologic 2015-2016 are Asc în Săgetător cu Saturn pe ascendent! Nu-i de mirare că am mai avut un an în care ne-am simțit destul de frustrați și restricționați.

Vernal Point 2016

Ascendentul momentului zilei de 20 martie 2016, orele 6:30 am, se află la 25 grade Pești, cu Nodul Sud, Chiron și Mercur în Pești, aproape de ascendent.

Se pare că resimțim încă destul de clar efectele eclipsei și mai ales la nivel subtil. Procesele de vindecare și conștientizare declanșate cu ocazia Eclipsei de Soare sunt în plină desfășurare.

Gândirea și comunicarea vor avea lentoare, imaginația, visarea și fantezia vor fi favorizate.

Sunt favorizate discuțiile spirituale și pe teme ezoterice, creațiile artistice și chiar și comunicarea telepatică. Trebuie să ne păstrăm mintea clară indiferent de evenimentele la care vom fi expuși.

 

Guvernatorul Peștilor, Neptun se află pe casa a 12-a în conjuncție cu Venus, care tocmai s-a desprins din cuadratură cu Marte în Săgetător. Suntem încă vulnerabili și probabil vom avea tendință de introvertire. Putem avea și îndemn   către visare, sau putem fi expuși unor relații nerealiste pe care tindem să le ținem ascunse. Chiar dacă e vorba de relații bazate pe compasiune, dăruire, sau chiar milă, tot va exista tendința de a nu le expune și a nu ne expune în public. De asemenea tot ascunse vom mai păstra rămășițele unor suferințe încă nevindecate, însă cu mari șanse de vindecare, dacă se lucrează în acest sens. Sacrificiul din compasiune este umanitar și binevenit,  însă sacrificiul fără scop până la pierderea identității este în detrimentul nostru și al celui pe care credem că-l ajutăm prin acest act. E important să nu acceptăm să jucăm un rol de victimă.

Avem în noi multă putere de voință, însă parcă suntem încă sceptici, Uranus în Berbec este în careu cu Pluto în Capricorn pe casa a 11-a a speranțelor de viitor. Nu suntem încă pregătiți să renunțăm complet la trecut și la „bagajul” care ne îngreunează drumul spre viitor.

Luna în Leu pe casa 6-a si în trigon cu Uranus, ne ține activi și optimiști în rutina zilnică. Atenție la drame, la manifestări egocentrice, acestea nu sunt de bun augur și pot fi oricând cauza a unor reacții neașteptate și ne la locul lor din partea colectivului de colegi și cu aceștia. Nu trebuie să încercăm cu tot dinadinsul să „ieșim în față”, dacă vom merita vom fi oricum apreciați.

Tot în casa 6-a a vieții de zi cu zi, a locului de muncă și a sănătății, îi avem pe Jupiter încă retrograd și Nodul Nord, (denumit și sensul vieții). Avem încă de muncit anul acesta, poate fi vorba chiar de munci sub nivelul nostru de pregătire, dacă e vorba de serviciu, însă totodată poate crește interesul pentru munca proprie la nivel personal, spiritual, pentru că Mercur, dispozitorul Fecioarei e în Pești și pe ascendent și în recepție mutuală cu Jupiter.

Jupiter în careu cu Saturn pe casa 9-a, chiar dacă aduce perioade de nemulțumire și de crize, ne cere să înțelegem „de ce”, să cautăm, să cercetăm, să dobândim cunoștințe de calitate, chiar dacă necesită efort din partea noastră. Să distingem informațiile prețioase de cele de duzină și să le folosim în scop practic. Strădaniile noastre nu vor rămâne nerasplătite.

Marte în Săgetător în casa a 8-a ne poate duce în situații de risc necalculat care ne pot pricinui neplăceri inclusiv în planul sănătății. Trebuie să evităm să „întindem coarda” și să nu ne lăsăm duși de valul primului impuls. Pot să apară și probleme de legalitate sau/și moșteniri. În această poziție Marte ne poate împinge la acte necugetate chiar și din prea mult zel religios. Casa a 8-a cere o tranformare a ideilor legate de religie și credință. Nu trebuie să fim religioși pentru a avea o atitudine izvorâtă din conștiința  Christică.

Faza de Lună Plină de pe 23 martie ne va da o parte din roadele a ceea ce am semănat până acum. Dar și sămânța adunată trebuie îngrijită, terenul trebuie pregătit cu grijă pentru însămânțările de primăvară.

Ne așteaptă un nou an astrologic, mai bun cred eu. Soluția unui an mai reușit va consta în felul în care ne gestionăm mintea și gândurile, ce vorbim, cu cine vorbim, cât de mult ne ascundem de noi înșine, cât de multe ascundem sub preșul din camera de la mansardă…

Cum ne afectează personal vibrațiile planetare ale acestui moment, depinde de poziționarea planetelor pe hărțile natale personale.

Vom vedea în continuare posibile efecte, suprapunând această hartă peste harta natală sau a revoluției solare personale.