Etalari relationale in Tarot (2)

femeie tristaEtalare relationala cu model predefinit

Va voi destainui despre un alt tip de etalare relationala, putin mai complexa decat cea anterioara si cu o schema prestabilita, care pentru mine functioneaza cu rezultate bune. Ce inseamna model sau schema predefinita? Aceste tipuri de etalari sunt specifice Tarotului si in care fiecare pozitie are o semnificatie specifica, astfel interpretarea cartii de Tarot din acea pozitie va avea o coloratura specifica.
Inainte de a face etalarea, va reamintesc sa revizuiti tipul de intrebare pe care il adresati cartilor. Priviti cu atentie ordinea cartilor asa cum sunt prezentate in imaginea de mai jos, apoi dupa ce amestecati cartile si le extrageti una cate una (asezandu-le cu fata in jos), sa le asezati in ordinea numerelor ca si in imaginea etalarii.

Semnificatia pozitiilor:
1. El
2.Tu
3.Ce este important pentru el
4. Ce este important pentru tine
5. Răspunsul/soluția

Comparativ cu etalarea cu trei carti prezentata anterior, acesta din urma da detalii clare suplimentare, aflam ce e important pentru cei doi si raspunsul sau solutia la intrebarea pusa de solicitant.
Sa luam un exemplu:

Dna M este divortata de curand si pare interesata de un barbat D care o curteaza, dar este casatorit. Ea crede ca relatia dintre D si sotia lui nu merge asa cum trebuie si se intreaba daca vor ramane impreuna, pentru ca ar dori sa stie cat de mult sa investeasca in relatia cu el. Intrebarea ei este „Cum va evolua relatia mea cu D?

etalare relationala cu 5 carti
Valetul de bate il semnifica pe el, care pare a fi o persoana energica si cam pusa pe „cuceriri”, pare sa se poarte ca un adolescent indragostit chiar daca e mai in varsta decat ea.
5 de cupe o semnifica pe ea, care inca nu si-a revenit in urma divortului, se simte singura si abandonata, ar avea nevoie de un umar pe care sa poata plange.
Observam ca cele doua carti care ii semnifica pe cei doi sunt incompatibile, bate/foc si cupe/apa.
Regele de cupe arata insa ca el nu este o persoana rece, ci din contra plin de compasiune, o persoana care stie sa asculte si sa aline suferinte. Regele de cupe si 5 de cupe sunt compatibile si probabil aici este indicat modul in care cei doi s-au apropiat. Insa fiind un Rege de cupe, eu cred ca il indica pe el devotat familiei, sau cel putin copiilor sai, deci primul indiciu cum ca el nu ar avea de gand sa divorteze.
Urmarind apoi cartile care il reprezinta pe el, Valetul de bate si Regele de cupe, observam ca exista un dezechilibru bate si cupe. El probabil are o frustrare, niste nemultumiri si cauta refulare in afara familiei.
8 de spade, cartea care arata ce este important pentru ea, indica un blocaj autoimpus probabil din cauza dezamagirii pe care a trait-o, frica de necunoscut, evitarea comunicarii cu alte persoane. Ei ii este desigur teama sa se implice emotional intr-o relatie cu un barbat casatorit, nu vrea sa mai sufere si nici sa faca pe altii sa sufere. Cartea insa o sfatuieste pe ea sa se elibereze de tot ceea ce o face sa se simta blocata, sa se deschida si sa nu mai fie propiul sau inamic.
Totusi ea pare ca nu a ramas insensibila la avansurile lui, la felul lui de a fi, Valetul de bate si 8 de spade sunt compatibile din punct de vedere al elementelor foc/aer.
3 de cupe, ultima carte care da raspunsul si solutia. Cartea indica o bucurie, un motiv de aniversare, cei doi, clienta si barbatul care o curteaza vor avea momente bune, fericite, dar cartea indica 3 persoane si eu tare cred ca el nu va divorta pentru a ramane cu ea.

Acest gen de etalari este valabil cateva luni, perioada in care el probabil se va imparti intre familie si ea. Ea isi va reveni din starea de depresie si isi va inlatura in mare parte blocajele pe care le are. Din etalare nu se poate spune exact cat de apropiati vor deveni cei doi si in special pentru ca depinde de ei, de atitudinea fiecaruia, de liberul lor arbitru.
Vom vedea in alta etalare care va urma cum putem sa aflam mai multe detalii intr-un alt tip de etalare relationala.


Daca doresti o consultatie pentru o etalare relationala, poti sa ma contactezi aici sau pe divinatie.ro