Etalari relationale in Tarot (1)

men-womanIn urma mai multor solicitari din partea celor interesati sa invete Tarotul, am decis sa va impartasesc cate ceva despre etalarile relationale.
Etalarile si studiile de Tarot despre relatii precum si cele legate de cariera sunt in topul celor mai des solicitate si practicate de catre cei care citesc in cartile de Tarot.
Inainte de a incepe descrierea etalarilor, sa revedem putin tipuri de intrebari care sunt eficiente pentru acest tip de etalari.
– Cum va decurge relatia intre mine si X? (Aici se poate specifica si o perioada de timp de exemplu 6 luni, adica Cum va decurge relatia intre mine si X in urmatoarele 6 luni?)
– Ce trebuie sa stiu legat de relatia mea cu X?
– Ce trebuie sa invat din relatia mea cu X?
– De ce l-am intalnit pe X pentru a avea o relatie?
In general aceste intrebari se refera la o relatie sentimentala in desfasurare, insa daca tocmai am cunoscut pe cineva si ne-am amorezat, nu stim ce turnura va lua relatia, va ramane doar amicitie sau se va dezvolta intr-o relatie sentimentala, e mai bine sa intrebam mai detaliat:
– Voi avea o relatie sentimentala cu X?
– Care sunt sentimentele lui X fata de mine?
– Ce crede X despre relatia noastra?

Iata doar cateva exemple de intrebari care va vor ajuta in etalare pentru a obtine un raspuns cat mai clar din partea cartilor.

Una din cele mai simple etalari si care nu necesita neaparat o schema prestabilita de etalare, este etalarea din 3 carti.
Sa luam un exemplu:
Clienta intreaba, cum va evolua relatia intre ea si G iubitul ei, pe care il cunoaste de cateva luni?
Cartile sunt: 2 de cupe, Imparatul, Regina de cupe.

etalare Tarot

Prima carte ne spune despre trecutul lor recent, probabil s-au placut de la inceput, au fost prieteni, colegi, iar relatia lor a luat o turnura personala favorabila, adica au decis sa formeze un cuplu. Prezentul e semnificat de Imparat, care il descrie pe el, probabil putin mai in varsta, tipul mentorului, o persoana hotarata, care stie ce face, cu tendinte dominante si care sunt oarecum in defavoarea romantismului in relatie. El in general pare sa fie on om echilibrat si sa stie sa pastreze echilibrul in actiunile sale.Poate avea tendinte impulsive, dar acestea pot fi corectate cu indemanare si daca exista interes. Viitorul apropiat este indicat de catre Regina de cupe o descrie pe consultanta, care pare sa fie mult mai implicata sentimental in relatie decat el. Ea este o persoana sensibila, intuitiva, protectiva cu cei apropiati. Ea poate fi cea mai buna prietena sau cea mai de temut femeie, daca nu este apreciata la adevarata ei valoare.
Din punct de vedere al elementelor avem doua carti de cupe (emotii, sentimente) si o Arcana Majora de foc. Focul si apa nu se inteleg, probabil amandoi au personalitati puternice, apa evita focul insa poate invata de la foc.
Relatia dintre ei poate evolua favorabil, daca el va invata sa-si tina sub control tendintele dominatoare, de control si va incerca sa o sustina pe ea si din punct de vedere emotional, sa ii inteleaga emotiile, trairile. Ea va trebui sa nu exagereze cu sentimentalismele, sa accepte faptul ca nu toti oamenii sunt identici si pot avea sentimente profunde chiar daca nu stiu sa le arate atat prin cuvinte cat mai mult prin fapte. Amandoi vor trebuie sa invete sa se echilibreze reciproc si sa pastreze armonia in relatie.

Dupa cum observati acesta etalare da niste indicii legate de evolutia relatiei dintre cei doi, insa nu da foarte multe detalii. Pentru a putea afla mai multe detalii legate de evolutia unei relatii, vom studia etalarile cu scheme prestabilite, in care fiecare pozitie a etalarii are o semnificatie specifica, care asociata cu semnificatia cartii din acea pozitie va aduce detalii suplimentare.
In postarile urmatoare voi prezenta si etalari relationale de Tarot cu scheme prestabilite, cele mai eficiente dintre cele folosite de mine in practica de zi cu zi.