Etalare anuala cu setul de carti egiptene Cartouche

Cartouche

Am decis ca anul acesta sa fac etalarea astrologica cu setul Cartouche. Acesta este un set oracol, iar cartile contin simboluri ale Egiptului antic. Este un set oracol de mare profunzime. Vor urma si alte postari legate de acest set si etalari facute cu Cartouche. Numele cartilor apare in text in limba engleza.

 

Casa 1 – Personalitate, temperament

Fire, mutabil- energie, creativitate, loialitate. Folosirea creativitatii pentru a aduce lumina/iluminare. Continuarea muncii spirituale incepute. Purificare prin eliminarea lucrurilor vechi de prisos si acceptarea celor noi, folositoare. Se pare ca Berbecul din mine se va exprima mai puternic, voi pune mai multa pasiune in ceea ce-mi doresc. Daca corelez acesta carte, cu faptul ca in etalarea anuala pe care mi-am facut-o cu carti de Tarot au iesit majoritatea bate, deci tot element de foc, se pare ca voi fi activa acest an, sper doar sa-mi educ si sa-mi temperez impulsivitatea. Uranus e in Berbec, in miscare directa si se apropie incet si sigur de Soarele meu natal.

Casa 2 – Resurse materiale, bani

Nephthys/Bast, mutabil, fix- resurse (interioare) ascunse care trebuiesc scoase la lumina si folosite. Surse de bani si bunuri materiale inca necunoscute (din motive karmice), insa nu este motiv de ingrijorare, da tot ce poti si ai mai bun in tine si vei primi inapoi cu bucurie. Grija si cumpatare. Urmeaza-ti intuitia!

Casa 3 – comunicare, gandire, scurte calatorii

Winged disk, mutabil- inspiratie si indrumare divina, minte deschisa. Abilitate  de a rezolva probleme sau situatii dificile. O scrisoare norocoasa, o scurta calatorie norocoasa sau un rezultat de succes la o examinare.

Casa 4 – Familia, casa

Pyramid, fix – Perioada de testare din partea familiei, pastrarea a ceea ce e bun si posibilitate de cooperare si de imbunatatire a relatiilor cu familia,  daca imi dau silinta.

Casa 5 – Creativitate, relatii, copii, timpul liber

Osiris/Sphinx, fixe – Responsabilitate, fertilitate creativa, un grad avansat de stabilitate si securitate (se refera probabil si la fiica-mea, dar sper ca si la relatiile mele sentimentale), succes prin efort si disciplina. Sa fiu atenta la deciziile pe care le iau si sa-mi asum responsabilitatea deciziilor luate. In procesele de creativitate sa am incredere in mine, insa o persoana matura poate sa imi fie de ajutor. Insa toate vor trebui tinute secret.

Casa 6 – Sanatatea, activitati zilnice, jobul

Sirius, mutabil – Energie fizica si putere mare de enduranta, de a lucra timp indelungat, spirit de aventura si de a incerca lucruri noi inedite, in concordanta cu carte Fire de pe prima casa. La nivel mental am sansa de a-mi schimba niste concepte invechite si a ma deschide si mai mult pe plan mental. Voi avea nevoie de putere fizica sa pot sa-mi indeplinesc datoriile de zi cu zi de aceea probabil va trebuie sa am grija si de perioadele de somn si recuperare energetica.

Casa 7 – Parteneriate

Ptah/Ankh, fix, mutabil – Masculinitate, invetivitate, dexteritate, animus. Apare ca partener o persoana cu masculinitate puternica, tehnic si cu minte agila. Sau se pare ca se munceste la mentinerea unei relatii de parteneriat bazata pe fundatie solida, deja existenta si cu posibilitati de imbunatatire.

Casa 8 – Transformare, moarte, sex

Set, mutabil – Set e cartea cea mai putin favorabila a setului si reprezinta obstacole, intarzieri, dificultati. Este comparat de catre autoare cu Saturn in casa 8-a, dar nimic nou pentru mine ca si pe harta natala e tot acolo. Trebuie sa am grija sa nu ma autosabotez, sa nu devin propriul meu dusman. Va trebui sa ma mai lupt probabil cu „demonii” mei atunci cand acestia se trezesc si incep sa se bage in seama.

Casa 9 – Filozofii, calatorii la mare distanta

Lotus/Scarab, fix, mutabil – Liniste, pace, meditatie, lucrurile de la acest nivel continua asa cum trebuie. Trebuie sa ma impac cu niste idei, sa accept niste situatii care nu pot fi schimbate, cel putin deocamdata nu. O noua faza va fi activata cand voi reusi sa rezolv problemele la acest nivel si poate abia atunci va urma si o calatorie la distanta, in conditii noi si mai prielnice.

Casa 10 – Cariera, statut social

The Twins/Buckle of Isis, fix, mutabil – Pare sa fie vorba despre o decizie pe care va trebui sa o iau legata de un parteneriat (si aici fac legatura cu cartile de pe casele 5 si 7, unde se cam vede acelasi lucru, poate sa fie vorba de aceeasi persoana), integrare si balans al polaritatilor, prosperitate  si succes obtinute insa cu sacrificiu.

Casa 11 – Prieteni, grupuri sociale

Crook and flail, fix – Autoritate, disciplina. Pastrarea statutului social. Cred ca va trebui sa fac putina ordine in grupuri, printre prieteni sa apreciez mai mult pe cei care sunt prieteni adevarati si cei care se dau prieteni din interes. Sa-mi propun mai multa autodisciplina, trebuie sa imi pastrez statutul social insa fara a avea manifestari egotice si sa fiu determinata in a-mi atinge telurile.

Casa 12 – Secrete, lucruri ascunse

Hathor/ Thoth fix, mutabil – Activitati de tipul ”in spatele cortinei”. Regrupare in spatele frontului de actiune, reorganizare interioara. Poate semnifica si munca personala in domeniul spiritual, dar si o persoana de sex feminin care sa-mi fie sfetnic. Activitati umanitare, scris, idei si vise care pot deveni realitate.

Situatia generala

Isis, fix – Compasiune, grija fata de cei neajutorati, arhetip matern, arta magica. Trebuie sa am rabdare, profunzime, perioade de solitudine si sa perseverez in ceea ce mi-am propus. Miracole se pot intampla cand nu ne asteptam, poate doar daca facem ce trebuie, vom fi recompensati. Acestea vin in concordanta cu Revolutia mea solara de anul acesta cand nu mai putin de 4 planete personale vor fi pe casa 12-a a RS.

 

Imi place sa corelez mai multe tipuri de etalari cu Astrologia si in acest fel pot avea o imagine mai buna asupra anului. De ce doresc si fac acest lucru? Pentru ca am fost mereu si cred ca sunt o persoana organizata (NS in Capricorn) si consider ca e bine sa stim care sunt partile noastre slabe si cum putem sa le corectam, care sunt calitatile si partile bune pe care poate nu le exploram suficient. Nu e vorba neaparat de planificarea viitorului, pentru ca la modul cel mai sincer, nimic nu e sigur, insa putina organizare in viata nu strica, sa nu traim doar in virtutea inertiei de pe o zi pe alta.

 

Sper ca v-am trezit si voua interesul pentru aceste carti. In curand voi avea si oferte de consultatii cu setul Cartouche.