Etalari pentru noul an (4)

In sfarsit ultima, dar nu cea din urma este etalarea astrologica. Etalarea astrologica este una dintre cele mai renumite etalari pentru aproape orice metoda de divinatie cu carti. Interpretarea satisfacatoare a acestui tip de etalare necesita cunostiinte de astrologie, alaturi de cunoastea si intelegerea setului de carti folosit.

Etalarea cuprinde 12 carti, corespunzand celor 12 case ale unei harti astrologice. Unele metode folosesc si o carte centrala, care in general este significatorul, cartea care il reprezinta pe cel caruia i se face sau isi face etalarea. Aceasta carte nu este alesa la intamplare ci in concordanta cu caracteristicile fizice sau si astrologice ale persoanei.

Casele astrologice au semnificatii specifice iar in acest caz pozitia unei carti intr-o anumita casa va da detalii legate de domeniul casei respective.

etalare astrologica

Semnificatiile caselor intr-o etalare astrologica sunt:

Casa 1 – personalitate, temperament, ego, aparenta fizica.

Casa 2-a – banii si bunuri materiale dobandite pren munca proprie, proiecte finaciare, fizic – gatul.

Casa 3-a – gandire si comunicare, studii, comert, rude, vecini, calatorii scurte, fizic – plamanii, bratele si umerii.

Casa 4-a – familia, mama, casa, fizic – pieptul, sanii.

Casa 5-a – creativitatea, copii, timpul liber, relatiile sentimentale, fizic – inima si partea de mijloc a spatelui.

Casa 6-a – casa sanatatii, a videcarii, a relatiilor de zi cu zi, a locului de munca, animale mici, fizic – organele interne, vezica urinara.

Casa 7-a – parteneriate legale, casatorie, fizic – rinichii si vasele sanguine.

Casa 8-a – transformari, tranzitii, moarte, sex, datorii, stiinte oculte, fizic – organelele sexuale, sistemul muscular.

Casa 9-a – educatie inalta, studii aprofundate, justitie, filozofie, fizic – sistemul nervos, ficatul, soldurile si coapsele.

Casa 10-a – cariera, ambitiile, apiratiile sociale, fizic – genunchi si pielea.

Casa 11-a – sperante de viitor, prietenii, protectorii, fizic – picioarele si gleznele.

Casa 12-a – subconstientul, karma, secrete, dusmani ascunsi, animale mari, fizic – labele picioarelor si degetele.

Este importanta natura cartilor care cad intr-o anumita casa, de exemplu 4 de spade in Casa 6-a poate anunta necesitatea unei perioade de repaus, poate chiar concediu medical. Desigur, importanta prezentei Arcanelor Majore in diferite case, este de necontestat.

Pentru acest tip de etalare se pot face asocieri tematice ale cartilor din anumite case, de exemplu pentru domeniul material se vor compara cartile din casele 2,6 si 10, pentru evolutia personala, cele din casele 1, 5 si 9, pentru planul spiritual 4, 8 si 12, planul social, cartile din casele 3, 7 si 11.

In general interpretarile incep cu casa 1, continuand apoi rand pe rand cu fiecare, iar la sfarsit se vor compara cartile din diverse case dupa interesele si preferintele voastre.

Acest tip de etalare l-am folosit cu succes si pentru zile de nastere, corelat cu harta Revolutiei Solare.

Am vazut la altii metode in care se incepe cu casa asociata semnului Soarelui natal al persoanei careia i se face etalare. De exemplu daca are Soarele natal in Capricorn, interpretarea incepe cu casa 12-a. Practic nu are nici o importanta cu care casa se incepe, important e sa se parcurga si sa se inteleaga toate semnificatiile cartilor in casele in case apar in etalare.

Anul acesta, singura etalare astrologica pe care o voi face pentru anul care vine, va fi cu setul meu „enigmatic” Cartouche, dar mai multe detalii despre acestea intr-o postare ulterioara.

 

Va doresc tuturor sa aveti un An Nou mai bun, cu sanatate, multe succese si bucurii, cu lumina si iubire!