Etalari pentru noul an (3)

etalare tematica
Un altfel de etalare, de aceasta data ne-calendaristica, precum sunt celelate doua prezentate in postarile anterioare, insa poate tot asa de complexa si completa! Pentru aceasta etalare cel mai bine se preteaza folosirea cartilor de Tarot.

Etalarea este liniara si consta in doua randuri orizontale a cate 6 carti fiecare. Sunt tot 12 carti in etalare poate tocmai pentru ca e menita sa fie o etalare a noului an, desi practic anticiparea datelor (aproximative) a manifestarii anumitor energii, e mai putin probabila.

In aceasta etalare exista semnificatii specifice ale fiecarei pozitii in etalare si de aceea la interpretare se vor conecta semnificatia pozitiei cu semnificatia cartii in sine.

Iata care sunt semnificatiile celor 12 pozitii ale acestei etalari:

 1. Anul care a trecut.
 2. Care este cel mai important lucru pe care l-ai invatat/realizat in anul care a trecut.
 3. Ce aspiratii ai pentru urmatoarele 12 luni.
 4. Care sunt calitatile pe care va trebui sa le folosesti pentru indeplinirea telurilor in anul care va incepe.
 5. Ce te impiedica in indeplinirea idealurilor.
 6. Planul emotional – relational.
 7. Cariera – munca – bani.
 8. Sanatate si bunastare.
 9. Planul spiritual interior si exterior.
 10. Care este cel mai important lucru pe care trebuie sa-l ai in vizor pe anul care tocmai va incepe/a inceput
 11. Care va fi cea mai importanta lectie a anului nou.
 12. Spre ce tinzi, care e rezultatul acestui an.

Intrebarea cea mai potrivita la care sa va concentrati atunci cand decideti sa faceti aceasta etalare e simpla, „Cum va fi anul 2016 pentru mine? … (sau oricare alt an va urma cand cititi aceasta postare). Asezati in fata voastra semnificatiile pozitiilor etalarii, iar mintea va face automat legatura dintre cartile pe care le veti alege pentru etalare si necesitatea sau nevoia voastra de a afla sau a cunoaste un anumit lucru.

La interpretare:

Cartile 1 si 2 se refera la anul care a trecut, ce aduci cu tine in noul an. Este important ce „caram” in spate peste ani, mai bine sa ne debarasam de cele care nu ne sunt necesare sau de folos.

Cartea 3 indica aspiratiile tale. Daca in acesta pozitie apare o carte de curte, poate insemna intentia schimbarii unei trasaturi de caracter. Daca apare o carte mai putin placuta (nu vreau sa folosesc termenul de „negativa”, acest lucru poate semnifica ca aspiratiile tale nu sunt in rezonanta cu destinul tau sau cu binele tau si ar fi bine sa-ti revezi aspiratiile.

Cartile 4 si 5 indica energiile care pot sa fie de ajutor sau care te pot bloca in realizarea a ceea ce ti-ai propus. Desigur carti din suitele de bate si de spade pot indica energii active, mai mult sau mai putin bruste, iar cartile din suitele de cupe si monede pot arata energii pasive sau chiar in stagnare (monedele).

Cartile 6-9 arata domenii de viata cele mai importante. Prezenta unei Arcane Majore in oricare din aceste pozitii va aduce mai multa importanta domeniului respectiv. Cartile de curte in aceste pozitii pot indica si persoane care pot avea o influenta asupra voastra.

Cartea 10 ne tine tintiti pe scop, sa nu pierdem din vedere ce e important. Este bine ca, acea carte din pozitia 3 care se refera la aspiratii sa fie in aspect favorabil cu cea din pozitia 10 (ma refer la compatibilitatea elementelor semnificate de suite).

Cartea 11 arata ce ai de invatat in acest an, iar in functie de cartile inconjuratoare, cat de usoara va fi acesta lectie pentru tine. Din nou se compara carte din pozitia 11 cu cea din diverse pozitii care semnifica domeniile de interes.

Cartea 12 arata in general cum va fi anul. Se compara acesta carte cu cea din pozitia 3 – aspiratiile si din pozitiile 4 – calitatiile si 5 – neajunsurile, pentru a vedea daca ceea ce ti-ai propus va fi chiar realizabil.

In functie de inspiratie si intuitia fiecaruia se pot face si alte comparatii intre carti din diferite pozitii.

 

Succes si inspiratie tuturor!

(Va urma)