Etalari pentru noul an (2)

etalare complexaAcesta etalare are un grad de complexitate putin mai mare decat cea prezentata anterior, dar este tot o etalare calendaristica, pe luni, care poate fi facuta folosind cartile de Tarot.

Modul de lucru: Se aseaza cate o carte de la 1 la 12 corespunzator fiecarei luni a anului, iar cea de-a 13-a carte se pune la mijloc, apoi se repeta aceasi operatiune, peste toate cartile deja etalate se aseaza inca doua randuri de carti, cu alte cuvinte peste cartile 1-13 se aseaza cate un rand nou de carti, apoi tot asa inca un rand, pana vom avea cate 3 carti pentru fiecare luna a anului, iar in mijloc tot trei carti pentru imaginea generala a anului. In total vor fi etalate 13×3=39 de carti. Acestea se interpreteaza in ordinea in care au fost extrase, obtinand cate o etalare din 3 carti pentru fiecare luna si 3 pentru imaginea generala a anului.

Pentru interpretarea acestui tip de etalare avem nevoie de mai mult timp, rabdare si nu in ultimul rand experienta, dar rezultatele pot fi frumoase si destul de detaliate. Avantajul/dezavantajul acestei etalari este data tocmai de numarul mai mare de carti folosite, dar care vor veni cu detalii clarificatoare.

Desigur, prezenta Arcanelor Majore, va scoate in evidenta importanta anumitor luni ale anului, cartile din suita batelor vor spune cand si cat de activi sunteti,  cum stati la capitolul energiei fizice sau chiar si despre calatorii, cartile din suita spadelor vor aduce informatii legate de planul mental, posibile conflicte, cele din suita cupelor despre sentimente, emotii si manifestari ale subconstientului, iar cartile din suita monedelor, vor aduce detalii valoroase legate de job, de planul finaciar, in general planul material si nu in ultimul rand despre sanatate.

O varianta interesanta a acestei etalari mi-a fost impartasita Iulia si consta in combinarea seturilor de Lenormand cu Tarot astfel:

Se aseaza tot asa  de doua ori cate 13 carti din setul Lenormand (pozitiile 1-26), apoi intocmai ca si in imaginea de mai sus, urmatoarele vor fi insa carti de Tarot, incepand cu cartea din pozitia 27. Mai pe scurt, pentru fiecare luna a anului vom avea cate doua carti de Lenormand si o carte de Tarot.

Dupa bunul vostru plac, puteti sa folositi sau nu etalarea celor 3 carti din pozitia centrala, care semnifica situatia generala a anului.

Daca aveti nelamuriri, intrebati pe grupul de Facebook.

Pesronal, inca nu am incercat aceasta etalare insa o voi face cu siguranta zilele astea. Voi reveni cu impresii dupa si poate chiar cu detalii legate de etalare.

(va urma)