Etalari pentru noul an (1)

Anul Nou se apropie cu pasi repezi…stim ce am facut anul care tocmai se incheie, dar ne-ar place parca sa stim ce ne asteapta si anul care vine…

In general, etalarile pentru noul an, eu recomand a fi facute, in ultimile 3 zile ramase din anul care tocmai se sfarseste si primele 3 zile ale anului care incepe.
Tarotul vine sa ne ajute si de aceasta data cu variate forme de etalare atat pentru incepatori cat si pentru cei mai avansati. E bine sa va notati cartile care apar in etalare, sau pur si simplu faceti o fotografie a etalarii pentru ca nu se stie niciodata cand puteti gasi pe cineva care poate sa va ajute la interpretare (daca va fi cazul).

Voi incepe o serie de postari care vor cuprinde mai multe tipuri de etalari, specifice noului an, cu grade diferite de complexitate. In cea mai mare parte, acestea sunt etalari de Tarot, iar in cazul in care se pot sau nu se pot face si cu alte tipuri de carti, voi specifica acest lucru.

Etalarea Lunara, sau etalarea calendar

Aceasta etalare este une dintre cele mai simple etalari care pot fi facute de catre oricine, fara a fi nevoie de cunostiinte astrologice pentru interpretarea ei. Cel mai practic ar fi sa fie facuta cu carti de Tarot, dar puteti sa incercati si cu carti cu ingeri sau alte tipuri de carti oracol, doar daca stapaniti destul de bine semnificatia lor.

Modul de lucru: se alege momentul proprice cand corpul si mentalul sunt relaxate, in timp ce cartile se amesteca, se formuleaza mental intrebarea sub o forma care sa includa neaparat in intrebare notiunea de luni ale anului, sub forma: „Cum va fi anul viitor, luna de luna pentru mine? „ , sau „Ce imi vor aduce lunile anului 2016?” (sau oricare alt an va urma).

Dupa ce simtiti ca puteti sa va opriti din amestecatul cartilor si v-ati concentrat pe intrebare, asezati cartile in ordine asa cum este prezentat in imagine. Se aleg 12 carti, sau se iau pur si simplu 12 carti din set si se aranjeaza ca si in imaginea de mai jos, iar cea de-a 13 se aseaza la mijloc. Aceasta din urma va semnifica situatia generala a anului.

Interpretare: notati lunile in care apar Arcane Majore, care este suita predominanta (cupe, bate, spade sau monede), urmariti numarul cartilor in fiecare suita si notati daca se repeta vreun numar al cartilor de arcane minore, ca de exemplu 3 de cupe, 3 de monede, in care luni apar carti de curte (incercati sa intuiti cine pot sa fie acestia sau ce caracteristici personale aduc aceste carti de curte in atentia voastra, ce calitati pot fi folosite cu succes sau la ce defecte e bine sa renuntam.

Daca in etalare sunt mai multe Arcane Majore iar cartea centrala este tot o Arcana Majora, cu certitudine veti avea parte de un an important.

Ca si varianta alternativa, se poate renunta la alegerea voastra, la cartea din mijloc, care prezinta situatia generala

Personal am folosit aceasta etalare ani la rand si pot sa confirm ca lucrurile s-a intamplat intocmai cu o marja de eroare de cateva zile, adica de exemplu, un eveniment important prefigurat prin prezenta Arcanei Majore, Nebunul, care anunta un nou inceput pentru luna Iulie, s-a intamplat practic la inceputul lui August, desi toata luna Iulie era deja in faza incipienta, de proiect.

Atentie, nu faceti nici un fel de asociatie astrologica in acest caz, decat daca doriti sa experimentati pe cont propriu. Etalarea astrologica seamana cu aceasta, dar daca vreti ca raspunsul cartilor sa fie clar nu le combinati pe cele doua.

(va urma)