Scurtă introducere în Lenormand, pe înțelesul tuturor

LenormandÎntr-o lume în care oamenii caută răspunsuri, mulţi doresc să-şi cunoască menirea şi fiecare doreşte să ştie mai multe despre ce-i aduce ziua de mâine sau ce-i rezervă viitorul, avem la dispoziţe diferite unelte, de la interpretarea viselor, la astrologie, tarot şi multe alte forme de divinaţie. Printre aceste unelte se regăseşte şi Lenormandul. Un sistem de divinaţie care se bazează pe interpretarea simbolurilor care apar în cele 36 de carţi din care este compus setul clasic de Petit Lenormand.

Acest set de cărţi poartă numele faimoasei prezicătoare Mlle Marie Anne Adelaide Lenormand, botezată la data de 27 Mai 1772 la parohia Saint-Leonard din Alençon, Normandia de Jos, Franţa, dar numele este singurul lucru pe care îl au în comun. Deşi Mlle Lenormand nu a folosit aceste cărţi de-a lungul carierei sale de prezicătoare, acest lucru nu   l-a împiedicat pe August Reiff din Koblenz, Germania, să-i folosească numele şi să-l asocieze cu un set de cărţi creat de Johann Kaspar Hechtel. Intitulat iniţial “Das Spiel der Hoffnung” (Jocul Speranţei), setul a fost publicat în anul 1799 de către Gustav Philipp Jakob Bieling la Nürnberg.

În anul 1846, la 3 ani de la moartea celebrei prezicătoare, August Reiff publică setul de cărți Lenormand cu descrierea “Explicatiile jocului de cărți al faimoasei prezicătoare Mlle. Lenormand în Paris. Emise de către moștenitorii săi (36 de cărți iluminate și text) în husă”. După cum se poate observa numele domnișoarei Lenormand a fost folosit strict în scop comercial.

Aceasta este istoria cărţilor Lenormand şi cum au ajuns să-i poarte numele celebrei prezicătoare. Dar cum te poate ajuta Lenormandul să găseşti răspunsurile pe care le cauţi? Lenormandul este un ghid, un consultant la care apelezi ori de câte ori ai nevoie de o parere obiectivă şi onestă. Este unealta prin care poţi accesa cu uşurinţă răspunsurile care se afla deja în subconştient şi prin care poţi să creezi o legătură cu vasta înţelepciune care se află în adâncul fiinţei tale.

Simbolurile cărţilor sunt foarte directe, simple şi uşor de reţinut, dar asta nu înseamnă că este un sistem care nu necesită studiu serios şi dedicare pentru a putea fi stăpânit şi înţeles. Interpreterea cărţilor se face pe baza cuvintelor cheie, fiecărei carte îi sunt atribuite anumite cuvinte, pe care ţi le poţi imagina ca fiind piesele unui puzzle, iar atunci când faci o etalare pui aceste piese una lânga alta pentru a forma o imagine clară asupra subiectului etalării.

Dacă doreşti să intri în lumea fascinantă a Lenormandului, înarmează-te cu răbdare, cu perseverenţă, cu dorinţa de a cunoaşte fiecare carte în profunzime, de a exersa şi de a studia continuu, chiar şi după ce simţi că ai înţeles mesajul fiecărei cărţi. Ele te vor răsplăti cu răspunsuri concrete, la obiect, cu sfaturi practice, dar mai ales cu onestitate, chiar dacă uneori francheţea lor poate să doară.

Autor Iulia Rusu Brown

*     *     *

Am plăcerea și onoarea să o am ca si invitată pe blog, pe Iulia, care nu contenește să mă impresioneze cu acuratețea cititrilor pe care le face. Sunt conștientă de munca sa pentru a ajunge să înțeleagă și aceste cărți si de dorința de a se autodepăși. Este un exemplu pentru mine, din multe puncte de vedere și îi mulțumesc încă o dată și cu această ocazie, pentru amabilitatea de a-mi oferi acest articol spre publicare. O aștept în continuare cu alte articole interesante.