Însemnări despre Marte

mars2-185

1. Ivy Jacobson (astroloagă de origine australiană-americană), a observat că în general se poate obține orice se dorește de la casa pe care Marte o ocupă pe harta natală unui nativ, în funcție de efortul pe care acesta îl depune. Ea a menționat că cele mai bune șanse sunt dacă Marte este în casa 11, pentru că este „casa speranțelor și a dorințelor” . Un exemplu este Dolly Parton, care are Marte in 11 la 20 de Cancer, decada de Pesti, și în afara limitelor prin declinație (OOB).
2. Marte in casa a 12- a ar trebui să însemne dușmani ascunși care sunt violenți, dar rețineți doi oameni care au această configurație pe harta lor natală: Generalul Norman Schwarzkopf avea Marte în casa 12-a în opoziție cu Luna in Capricorn; el a fost genial, el este generalul care a condus eroii către Desert Storm în anii 1990. Stephen King, un autor a multor un volum macabru, de asemenea, are Marte in casa a 12-a, iar în cazul lui, fără îndoială i-a activat imaginația. Ambii bărbați menționați au utilizat energia lui Marte natal în mod eficient.
3. O conjuncție de tipul Marte-Mercur, aste un aspect de tipul ”fără prizonieri”. Aspectul poate fi prezent în hărțile natale ale avocaților, persoanelor care lucrează cu legile și acelora care se ocupă cu confruntările. De obicei ei sunt câștigători. Rar vezi pe cineva cu această conjuncție să nu fie formidabil. Conjuncțiile lui Marte cu altă planetă dau întordeauna forță și energie celeilate planete cu care face conjuncție. De aceea conjuncțiile lui Marte cu Jupiter sunt denumite uneori ” acțiuni fericite”, sau ”norocoase”, sau conjuncțiile lui Marte cu Pluto sunt puternic transformatoare (de ex. Hillary Clinton, Cher, regretata prințesă Diana, toate au acest aspect pe hărțile lor natale și toate trei s-au ”reinventat” pe sine însele, de-a lungul vieții).
4. Dacă Marte este în afara limitelor în declinație, OOB (peste 23 grade si 27 minute), poate da un atlet de performanță, un astronaut, sau o persoană care poate merge departe când vine vorba de confruntare. Poate da de asemenea o imensă energie semnului în care se află. Spre exemplu Henry Kissinger, fost secretar de stat al SUA, politolog și diplomat/ negiciator, are Marte în Gemeni, OOB, la gradul 27 Gemeni, în decada Vărsătorului și aliniat în opoziție cu Centru Galactic (care se află la 27 grade Săgetător). Această poziție apare frecvent la diferite persoane care au dobândit notorietate internațională. De asemenea, se pare că ar da și un înalt grad de intuiție și imaginație nativului cu această poziție a lui Marte pe harta natală.
5. Tineți cont întodeauna de decanul semnului în care se află Marte pe o hartă natală. Cautați elementul pentru a identifica decada. Dacă Marte e la 0-9 Gemeni, el se afla în prima decadă, ce-a de-a doua decadă va fi următorul semn de aer, Balanța, iar pentru 21-30 grade Gemeni vom găsi decada Vărsătorului (toate trei aparțin elementului aer în ordinea ordinii zodiacului).
6. Marte într-un semn fix – Taur, Leu, Scorpion- este ferm și nu renunță ușor. Dacă Marte se află la gradul 15 într-un semn fix, acesta este considerat grad avatar, poate fi inventiv, capabil să facă lucruri pe care la care alții doar pot visa. Acesta însă poate să fie și crud și nemilos. Liderul rus Vladimir Putin are pe Marte la gradul 26 Scorpion, în decada Racului, în casa a 3-a și paralel cu Luna OOB (reamintesc ca aspectul de paralel se comportă ca o conjuncție).
mars-war7. Marte în semne mutabile, își poate arunca energia către analiză și preocupari mentale, interes și forță în arte și abilități de comunicare. Marte în Gemeni dă mari oratori și negociatori. Marte în Săgetător e bun pentru profesori, diplomați, sportivi, oameni ai legii, activități legate de străinătate și muncă legată de biserici. Marte în Pești este o poziție bună pentru muzicieni, dansatori și terapeuți. Marte în Fecioară este tot o poziție favorabilă pentru terapeuți, care nu se supară dacă trebuie să analizeze sau să construiască ceva care să fie cât mai aproape de perfecțiune. Poate de asemenea să functioneze ca și profesor, antrenor, editor sau mentor. Toate acestea sunt desigur corelate cu poziția lui Marte în casa pe care Marte e plasat și cu aspectele pe care le face cu celelalte planete.
8. Marte în semne cardinale: Marte în Berbec este plasat în domiciliul său și poate să dea abilități de atlet, calități de lider, sau pe cineva care iubește sportul și competiția și funcționează ca o ”putere din spatele tronului”. Marte în Balanță poate da calități excelente în domeniul judiciar si militar. Marte în Capricorn, este o poziție de executant, care nu se dă în lături de la nici un efort pentru a ajunge cât mai sus.
9. Ofer lui Marte în Rac o notă separată, pentru că în acestă poziție Marte e în cadere și e considerat în poziție slabă, defavorizată. Acest lucru aduce ceva ce nu înțeleg. Presupun că orice planetă nu se afla doar într-un semn, ci pe o axă care conține două semne. Deci Marte în Rac, nu e doar în Rac, ci este pe axa Rac-Capricorn. Cu toate acestea, cand se ajunge la exaltări și căderi planetare, Marte este exaltat în Caprocorn și în cădere în Rac (Gradul de exaltare este la 28 Capricorn, iar gradul de cadere la 28 Rac). Știu o echipă de fotbal din Liga națională, care a fost calificată de câteva ori și mereu atunci când Marte era în Rac, nu a câștigat mai multe sezoane. Pe de altă parte, această poziție poate fi depașită prin efort susținut și voință puternică, așa că probabil că este cea mai puternică când acționează doar la nivel individual. Ca și exemplu aș da-o pe Diana Nyad, care are Marte la 20 grade Rac și a câștigat o cursă de înot din Havana (Cuba) până la Miami abia din a 5-a încercare și la vârsta de 64 de ani! Campionul la înot Michael Phelps a fost de 14 ori câștigător olimpic al medaliei de aur, el are Marte în Rac la gradul 14 și în afara limintelor în declinație (OOB). Este interesant cum Marte în Rac poate avea ca efect putere mare în sporturile nautice.
În afară de domeniul sportiv, Wolfgang Amadeus Mozart, unul din cei mai mari compozitori de muzică clasică, avea Marte în Rac la gradul 0 (un grad formidabil), retrograd și OOB. Tim Berners-Lee, considerat fondatorul World Wide Web, are Marte în Rac la gradul 8 și OOB. William Penn, care a stabilit soluționarea SUA în Pennsylvania aavut pe Marte la 4 grade Rac. Nu pare a fi nimic slab despre niciunul dintre aceste exemple.
Marte în Rac în decadele Scorpionului și al Peștilor, facilitează pe cei care se pot conecta psihic la alte dimensiuni. Mediumul Jane Roberts (Materiale despre Seth), a avut Marte în casa7-a la 27 grade Rac în decada Peștilor. JZ Knight care a fost celebră în anii 1980 pentru canalizarea Ramtha are Marte în Rac în casa 8-a, în decada Scorpion, cu Marte OOB. Este interesant că ambele două persoane medium menționate anterior au fost femei medium în contact cu entități de sex masculin (Marte).
Marte în Rac poate fi un imbold în munca de creație. George Lucas a produs și regizat filmul Războiul Stelelor, o poveste care a avut ca temă de bază o relație de familie, iar el are Marte în Rac la gradul 25, în decada Peștilor. Eu tind să cred că artele și artiștii ne dau o mulțime de moduri de a înțelege semnele zodiacale și planetele în mai mare profunzime.
10. În ceea ce privește tranzitele lui Marte: este recomandabil să nu se inițieze conflicte mai ales când Marte în tranzit e retrograd. Regretatul Pat Geisler, a spus în minunata sa carte ”The Plain Vanilla Astrologer” că orice națiune care inițiază un război pe tranzit de Marte retrograd, va suferi din cauza acestei acțiuni. Este o idee foarte bună să se urmărească tranzitele lui Marte peste unghiurile importante ale hărții natale sau progresate. Pot apare accidente minore, sau poate marca un moment când alte aspecte de tranzit sunt activate.
11. Arcele solare – un grad pentru un an – sunt utile pentru studiu și identificarea anilor cheie ai veiții în care marte e proeminent. De exemplu dacă acum aveți văsta de 30 de ani, se adaugă 30 de grade la gradul din poziția natala a lui Marte, pentru a vedea unde se află, ce semn și casă ocupă și ce aspecte semnificative face.
12. Astrologul Eugene Moore spunea că Marte neaspectat poate însemna energie împrăștiată și un temperament rapid. (O planetă neaspectată nu formează un aspect Ptolemaic cu orice altă planetă, respectiv conjuncție, sextil, careu, trigon sau opoziție. Eu înclin să folosesc 10 grade orb pentru aspectele Soarelui și ale Lunii și 5 grade orb pentru aspectele dintre celelalte planete).
13. Marte nu ar trebui să fie de temut. El semnifică forță și energie, iar atunci cănd e folosit în mod corespunzător poate duce la înalte realizări. Chiar și conjuncția Marte-Saturn, un aspect de temut, poate fi interpretat ca ”forța și energia unei fundații”. Fără Saturn, nu există un schelet, iar cele mai multe eforturi devin inutile fără o bază saturniană solidă.

Articol scris de Michele Adler și tradus cu acceptul autoarei.
Traducerea îmi aparține.

One thought on “Însemnări despre Marte

Comentariile sunt închise.