Etalare de Tarot – Alegerea

Deseori, în viață, suntem puși în situatia de a alege, între doi posibili parteneri, opțiuni, căi pe care să le continuăm. În acest sens, Tarotul ne poate veni în ajutor, prefigurând cam ce ne poate aștepta dacă urmam o cale sau cealaltă.
Am decis să vă prezint ca etalare alegererea între doi parteneri. Ea este necasatorită, dar e curtată de către Bogdan și Vlad. Ambii au și parti bune și rele, dar deh, oamenii se mai schimbă, iar ea s-a gândit să apeleze la ajutorul cărților de Tarot să vadă ce și cum…

După ce am amestecat cărțile având în minte întrebarea Care din cei doi, Bogdan sau Vlad, este mai bun, favorabil de ales de către Mariana?, am ales 5 cărți pentru Bogdan, 5 pentru Vlad, după cum urmează în imaginea de mai jos.

BOGDAN SI VLAD

În Tarot, pentru etalări ample și nu numai, fiecare poziție dintr-o etalare are o semnificație. Pentru această etalare a alegerii dintre doi parteneri, semnificația pozițiilor este următoarea:
1 și 6 – Situația generală între tine și celălalt.
2 și 7 – Ce simte celălalt despre tine.
3 și 8 – Ce simți tu despre celalalt.
4 și 9 – Obstacole în relație.
5 și 10 – Soluția (este această persoană bună pentru mine?)

Acum, poate ar trebui să facem o specificare legată de noțiunea generală de ”bun” și ”bună”. Dacă nu se specifică în întrebare ce anume se caută de la respectivul partener, eu consider noțiunea de ”bine”, ceea ce e bine pentru evoluția personală, spirituală a clientului.

În continuare vom compara fiecare carte din fiecare poziție, ținând cont de semnificația fiecărei poziții.
1 și 6    Situația genarala între Mariana și cei doi:
Magicianul – se pare că față de Bogdan există o atracție magică, dincolo de orice explicație logică, dar poate că Bogdan nu e tocmai corect cu ea și simte acest lucru, poate chiar folosește această atracție în favoarea sa pentru a ține de ea.
10 de spade – cu Vlad posibil să se fi certat, poate chiar despărțit temporar, există un sfârșit inevitabil în relația dintre ei.

2 și 7   Ce simt ei față de ea:
Dreptatea – Bogdan o vrea amabilă, prietenoasă, mai deschisă cu prietenii lui, probail vrea ca ea ”să facă regulile” relației lor. O admiră ca și parteneră și o consideră un bun sfetnic după care se poate ghida. Poate vrea ca el să fie mai deschisă cu el și e posibil ca pe el să-l deranjeze faptul că ea îi ascunde anumite lucruri.
Împărăteasa – Vlad o vede pe Mariana, ca pe soția sa, mama copiilor săi, o persoană grijulie, mămoasă, femeie de casă, o mană divină în casa și în viața sa.
(Interesant că amandoi o văd ca pe reprezentarea lui Venus. Dreptatea are ca și corespondență astrologică semnul Balanței guvernat de Venus, iar Împarătesei îi chiar corespunde planeta Venus).

3 și 8   Ce simte ea față de cei doi:
Puterea – Față de Bogdan se simte puternică, simte că atunci cand sunt împreună, sunt un cuplu admirat, puternic. Ei îi place să îl pună uneori cu ” botul pe labe”, știe că poate asta și uneori trebuie să se lupte cu firea lui neîmblânzită. Nu totdeauna îi place să facă asta, dar e pentru binele relației lor; și se pare ca lui îi și convine asta, ținând cont de cartea anterioară, Dreptatea. Distracția (semnul Leului și casa a 5-a corespunzătoare Puterii) este unul dintre lucrurile care i-au plăcut ei cel mai mult ori de câte ori a fost cu el.
Valetul de spade – Vlad e un individ glumeț ager la minte, însă uneori îl ia gura pe dinainte și se întâmplă să o jignească chiar făra să vrea. Glumele lui sunt uneori cam acide și ei nu-i chiar plac, îi place însă agilitatea minții, glumele inocente care îi amintesc de jocurile copilariei.

4 și 9   Obstacole în relație (interesant ca în ambele cazuri sunt cărși de monede, cu toate că situația financiară a celor doi e complet diferită, (se și vede care are o situație financiară mai bună și care mai puțin bună)
7 de monede – În cazul lui Bogdan, obstacolul ar putea fi faptul ca el este ”supus” muncii sale, complet devotat și de nenumărate ori s-a întâmplat să pună munca pe primul loc, în defavoarea Marianei. Mereu are un proiect nou, ceva în lucru și amâna sau uită ce și-au plănuit sa facă, pana nu termină sau nu e sigur de afacerea respectivă.
6 de monede – În cazul lui Vlad, care e mâna largă și deschisă, există mereu impedimentul ”nu avem bani destui”, să mergem acolo sau să facem aia sau aialaltă. El e darnic, cam cheltuitor și cu toate astea, fără grija zilei de mâine.

5 și 10   Soluția, răspunsul final.
Faetonul sau Carul Triumfal – Corespunde astrologic semnului Rac și interesant, Bogdan chiar e născut în semnul Racului. El nu va pleca departe de casă, casa lui va fi și casa ei, chiar dacă el va fi mai mult ”pe drumuri” el se va întoarce mai devreme sau mai târziu tot acasă. El poate fi uneori mult prea defensiv, usor de rănit și vulnerabil. Relația cu el e puternic emoțională chiar dacă acestea nu sunt mereu exprimate. Dacă vor rămâne împreună o va duce la casa lui (care e departe de a ei). Va exista mereu un + și un – în relația lor, precum cei doi sfincși din fața carului. Fiind o carte ” de mișcare” e posibil ca relația sa evolueze.
Cele patru cărți de Arcane Majore dau importanță crescută acestei relații. Teoretic ar fi că această relație să fie cea recomandată, oricum se anticipează că va dura în timp.
6 de cupe – Relația cu Vlad va fi mereu una cu amintiri frumoase din trecut, o relație tot emoțională (6 de cupe corespunde Soarelui în Scorpion). Chiar dacă cei doi s-au despărțit temporar, trecutul îi va lega mereu (interesant e aici că el are NN în Scorpion). Există și în acest caz un potențial de schimbare a relației, a persoanelor implicate în relație, dar cred că Vlad nu va renunța ușor la Mariana și chiar dacă nu vor rămâne împreună ca și cuplu, vor rămane mereu prieteni.

Această tip de etalare nu spune cine e  ”cel menit”, ci care ar fi de ales dintre doi sau mai mulți parteneri. Poate fi vorba de parteneri de afaceri sau de viață.
Etalarea poate fi folosită în toate cazurile când avem în față două sau mai multe variante și nu stim ce să alegem. Avem Liber Arbitru, să-l folosim eficient!

Personal, am aplicat-o de multe ori și personal și în consultații și o recomand călduros.

Dacă aveți neclarități legate de etalare sau întrebari referitoare la etalare, vă rog să întrebați.

Etalări și interpretări inspirate vă doresc! 🙂

Lasă un răspuns