Concluzii la sfarsit de… Mercur retrograd in Rac

mercur rx in rac

In sfarsit Mercur revine direct! Bau-bau ne elibereaza de confuziile si incurcaturile create cat timp a fost in vizita „pe capul nostru”.

Este bine de notat si retinut ca periodele de Mercur retrograd nu sunt 100% rele si ca aduc si ceva bun! Totul este sa nu vedem doar partea goala a paharului…

Pentru mine, per ansamblu a fost o perioada buna, cu toate ca Mercur si-a pornit retrogradarea pe teritoriul casei a 12-a natala.
Stapanul s-a reintors acasa si face ordine in beci!

Mercur in Rac in periplul sau retrograd, a facut doar sextil cu Venus natala in casa a 9-a. Fiind vorba de teritoriul casei a 12-a efectele lui Mercur au fost simtite indeosebi pe teritoriul spiritual si al subconstientului care se oferea spre explorare. Mercur imi guverneaza casele 3 si 12 (gandire, comunicare, studii elementare, respectiv planul spiritual, misiuni karmice…). Trecerea lui Jupiter in semnul Racului, a fost si este de asemenea de un ajutor incontestabil.

Surpriza cea mai mare a fost legata de decizia mea de a invata cum se folosesc cartile Lenormand.

Inainte de a pleca la Craiova, la Astro Festival, am tot cochetat cu ideea de a-mi cumpara un set Lenormand, dar mi-am spus ca trebuie sa vad exact despre ce e vorba, sa vad care anume set il vreau. Universul insa a lucrat in favoarea mea si surprinzator, la Craiova, primesc un set de carti Lenormand, de la o buna amica astrolog, care „intamplator” avea 2 seturi Lenormand, dintre care unul, tot „intamplator il avea la ea! Tocmai ea mi-a spus ca nu stia exact de ce il are la ea si voia sa ma intrebe cum anume se folosesc acele carti. Ii multumesc si cu aceasta ocazie (nu dau nume dar se stie ea cine e 😉 )si nu pot sa nu fac legatura si cu faptul ca si ea are Luna in Capricorn insa nu mai stiu exact daca in conjunctie cu Luna mea natala, sau pe NS.
Cu toate ca este un set foarte simplu, a fost suficient pentru mine sa ma ajute sa invat si sa experimentez Lenormand-ul.
In tot acest timp, am studiat teoretic tot ce am prins legat de Lenormand. Am gasit pe net carti, mi-am cumparat o carte anume, am gasit grupuri de studiu a cartilor Lenormand, in care sunt postate zilnic mai mult excercitii practice de interpretare a cartilor. Totul a mers excelent in acest sens! Stiam ca trebuie sa invat pentru ca totul a fost in favoarea mea!
Am facut zi de zi exercitii de etalare si identificare a metodelor care functioneaza pentru mine.
Dupa ce am fost rand pe rand surprinsa si convinsa ca functioneaza pentru mine, am incercat sa vad cum le pot folosi pentru consultatii pentru altii, le-am combinat si cu Tarotul (conform instructiunilor) si rezultatul este excelent!

Am in minte si inca „coc” un articol pe care urmeaza sa il finalizez, legat de Tarot si Lenormand.
Ma bucur ca Mercur trece in mers direct pentru ca simt o noua deschidere catre scris, care a fost dificil de realizat pe Mercur retrograd.

In concluzie, Mercur retrograd pe casa a 12-a mi-a deschis o portita in care am invatat sa simt (rac) si sa cunosc/invat (Mercur) noi lucruri ascunse (casa 12-a) si care sa ma ajute pe calea dezvoltarii spirituale. Simt profund acea stare de bine, satisfactie si plentitudine sufleteasca.

Mult mediatizata Piramida de apa Rac-Scorpion-Pesti din tranzitele pe luna iulie, sincer nu m-a impresionat prea mult si nu am observat efecte spectaculoase (cel putin la mine si asta pentru ca nu mi-a aspectat direct planete natale), in schimb privesc cu interes configuratia holistica numita Steaua lui David care se formeaza in toata splendoarea pe 29 Iulie.

Astept cu interes acum, pe Mercur direct in tranzit pe casa 12-a natala si mai apoi pe casa 1.

Lasă un răspuns