In vacanta cu ajutorul Astrocartografiei

vacanta

Vara, sezonul preferat al multora pentru petrecerea vacanţelor, tocmai a început. Mulţi se pot simţi atraşi de anumite zone, mai mult sau mai puţin logic, explicabil. Alţii, pot fi pur şi simplu dornici de a-şi petrece vacanţa într-un loc mai neobişnuit, exotic. Încotro să ne îndreptăm? Studiul hărţilor de astrocartografie ne poate fi de un real folos şi atunci de ce să nu îmbinăm utilul cu plăcutul?

Cu toate că astrocartografia este un concept astrologic teoretic mai vechi, Jim Lewis, unul dintre astrologii incitaţi de această ramură a astrologiei, spune în cartea sa Astrocartography: The Book of Maps: “Astrocartografia permite unei persoane să determine care părți ale potențialului natal vor fi accentuate, subliniate, sau reactivate în mod conştient, într-o locație nouă.”

Astrocartografia (ACG) este o tehnică de proiectare a poziţiilor planetare sub formă de linii, pe harta Pământului. Pe baza acestor informații, astrologii interpretează tipul de experiență cu care poate să se confrunte o persoană în anumite locații.

Studiul unei hărţi ACG cuprinde poziţiile planetare a corpurilor cereşti – incluzând Ascendentul (AS), Mijlocul Cerului (MC), Nodurile şi Chiron – şi poziţionarea lor doar în cele 4 puncte importante ale unei hărţi natale, relocate sau de revoluţie solară (RS). Aşadar, fiecare planetă poate fi situată în una din cele 4 poziţii: AS, DS, MC şi FC.

Cu alte cuvinte, prin cunoaşterea și vizitarea zonelor corespunzătoare liniilor de influenţă ale planetelor din harta natală, transferate pe harta globului, putem elimina o serie de blocaje, sau chiar dezvolta anumite calităţi. Studiul ACG poate fi de folos nu doar pentru relocare, ci şi pentru alegerea locaţiei în care să ne petrecem vacanţa. Vom avea astfel ocazia să devenim mai conștienți asupra impactului acelui loc asupra noastră.

Fiecare linie marchează o zona de acţiune de circa 500 km de o parte şi de alta a sa. Teoria [1] spune că atunci când suntem într-o astfel de zonă de influenţa planetară, poate ieşi la iveală un alt aspect al personalităţii noastre, diferit de cel pe care îl manifestăm în locurile natale. O planetă mai puţin aspectată pe harta natală, poate fi activată prin vizitarea zonei geografice care conţine linia planetei respective, poziţionată în unul din cele 4 puncte mai sus menţionate.

Vizitarea anumitor zone şi relocarea pot releva conexiuni karmice, legături cu trecutul, sau pot avea rolul de a aduce la suprafaţă lucruri despre noi înşine pe care este bine să le conștientizăm.

În imaginea de mai jos se pot vedea liniile de influență planetară suprapuse peste harta lumii, pentru o anumită persoană, corespunzătoare hărții sale natale.

acg1

Poate fi util ca înainte de a studia harta AGC, să aruncăm o privire și asupra hărții natale relocate pentru un oraș mai important din țara pe care vrem să o vizităm.

Efectele activării celor patru puncte cardinale:

AS – ne împrospătează energetic în funcţie de natura planetei prezente în locul respectiv. Ne dă un farmec personal, dacă e vorba de Venus pe AS, Soarele  şi Marte ne pot stimula energia, Luna poate avea un efect de hiper-emotivitate sau chiar empatie. Putem deveni mai vulnerabili emoțional. Sub influenţa liniei Soarelui pe AS, putem beneficia chiar de vindecări ale unor boli.

DS – Planetele situate pe linia DS arată cum interacţionăm cu ceilalţi. Influenţa planetară se poate reflecta în mod indirect asupra noastră, conform „principiului oglinzii”. Putem avea revelaţii asupra anumitor calităţi sau defecte personale, de care nu suntem neapărat conştienţi, dar le simţim efectul datorită atitudinii celuilalt. Linia lui Uranus pe DC de exemplu, ne poate accentua nevoia de libertate şi originalitate pe care nu am simţit nevoia să le manifestăm, decât după vizitatea sau relocarea în zona traversată de linia planetară respectivă.

MC – Liniile planetelor pe MC aduc acel tip de energie care ne ajută să avem o altfel de apariţie socială, un alt mod de manifestare socială, inclusiv în plan profesional. Linia lui Jupiter pe MC indică un loc ideal pentru elevare socială.

FC – este un punct foarte sensibil, în sensul că liniile planetare aflate în acest punct au influenţe puternice asupra sufletului, a originilor şi familiei din care provenim, arată confortul nostru interior şi ambiental. Linia lui Mercur, de exemplu, pe FC, poate aduce liniştea şi inspiraţia necesară scrierii unei cărţi.

Să urmărim în continuare câteva exemple concrete pe site-ul revistei ASTRELE, unde este postat articolul complet.

Daca doresti sa faci o calatorie, sau sa-ti schimbi domiciliul in alta tara si ai nevoie de un sfat astrologic, te rog scrie-mi pe pagina de consultatii.

Lasă un răspuns