Saturn si credinta

saturn1
Am recitit recent pasaje din cartea lui Steven Forrest – ABC-ul astrologiei si mi-a ramas in minte o idee pe care am simtit nevoia sa o impartasesc si sa o comentez pe scurt in cateva cuvinte.

Iata citatul cu pricina:

„Planeta credintei este Jupiter. Dar intr-un anumit sens titlul il merita mai degraba Saturn. Jupiter ne da sentimentul credintei, dar de cele mai multe ori ne si sprijina cu o multime de carje. „Sigur, am credinta. Viata e minunata. Uite ce cont am in banca, ce iubit(a), ce Mercedes nou…”
Abordarea credintei dinspre Saturn nu urmeaza acelasi drum. El ne ia carjele. Ne arata partea mai intunecata a vietii, lucrurile imposibil de infaptuit, infrangerea sigura. Apoi ne intreaba: „Mai ai credinta?” Inca o data, aceasta credinta nu este legata de nici o religie. Este increderea in viata, in propria persoana, in visurile si proiectele noastre, in idealuri. E credinta in ideea ca avem de infaptuit un destin. Numai atunci cand putem sustine singuri aceste perspective, fara ajutoare, fiind pusi in fata imposibilitatii absolute, atunci numai putem spune ca avem credinta. Pana atunci inca mai mergem pe bicicleta cu roti ajutatoare.”

Cu alte cuvinte, Jupiter e planeta credintei religioase, a credintei in existenta unei entitati superioare undeva, acolo sus, iar Saturn e credinta existentei Divinitatii in noi insine, aici pe pamant unde ne-am incarnat acum, in aceasta viata. Cele doua planete ar vrea parca sa faca distinctia intre religie si spiritualitate.

Prezenta lui Saturn in diferite semne zodiacale, precum si aspectele pe care le face, pot da indicii legate de lectiile pe care le avem de dat in infaptuirea destinului, dar si ne testeaza puterea credintei in Divinitate, in natura noastra divina, a puterii noastre de a actiona si a ne lasa ghidati de glasul divin interior. Iata cum ne ajuta Saturn! Prin testarea noastra la provocarile vietii. Ne da dorinta si puterea de a razbate. Cei puternici accepta provocarea, cei slabi nici macar nu incep, sau se opresc pe drum.

Disciplina, consecventa, continuitatea, structura, responsabilitatea, sunt atribuite lui Saturn. Atunci cand ne rugam, sau urmam o disciplina spirituala ca de exemplu yoga, meditatiile, chiar si Reiki, acestea vor face parte constant din viata de zi cu zi, nu doar ocazional sau in caz de nevoie iar in aceste cazuri, amprenta saturniana este de necontestat.

Nu stiu pentru cati dintre cei care citesc aceste randuri are sens si logica ceea ce incerc sa pun in evidenta, dar daca daca cineva va simti nevoia sa comenteze, voi elabora. Indiferent daca vor fi comentarii sau nu, sugerez citatul de mai sus ca subiect de meditatie, de dezbatere sincera cu propria persoana.

Lasă un răspuns