Studiu de caz (avort spontan)

S-a intamplat exact in dimineata de Craciun…

O buna prietena (o persoana aproape din familie, dar care doreste sa ramana anonima) tocmai ne-a anumtat ca trebuie sa fuga la spital pentru ca are un avort spontan. Toti am fost socati, nu stiam ca este insarcinata. Era in doua luni si voia ca dupa Anul Nou sa faca public fericitul eveniment, dar din pacate n-a fost sa fie asa…

M-am gandit sa-i postez harta intr-un cerc restrans de prieteni astrologi pentru ca poate avem toti de invatat ceva din asta. Asadar, iata harta natala:

cas

Am sa redau pentru inceput cateva remarci ale amicilor mei:

Neptun in tranzit careu PF in casa 8-a, casa mortii si (re)nasterii.
Soarele in tranzit inconjunct Soarele natal din casa 5-a casa copiilor.
Neptun guvernatorul casei a 12-a in conjunctie cu MC.
Careul Pluto/Uranus in tranzit, aspectand Marte (guv.ASC) si Neptun (guv. casei a 12-a) natale.
Marte la grad anaretic in Capricorn dar in opozitie cu Soarele natal
Pluto la acelasi grad ca si Pluto natal si in conj cu MC
Ceres conj Marte in casa 12-a in careu cu Chiron si Neptun
MC progresat in opozitie cu Soarele natal

Comentarii personale:Pornim de la predispozittile natale – Soarele, guvernator al casei a 5-a (a copiilor) in careu cu Pluto, guvernator al casei a 8-a care mai e denumita si casa mortii, care dupa unii autori este deja un posibil semn de avort (spontan sau provocat)
Luna care simbolizeaza nu doar emotiile dar si mama sau maternitatea in sine, in conjunctie cu Saturn retrograd si Uranus. Luna in inconjunctie cu Mercur arata clar o problema legata de emotii, maternitate (Luna) si copii care uneori sunt simbolizati de Mercur. Mercur la randul lui e in inconjunctie cu Saturn care pare ca intarzie aparitia copiilor pana ce persoana isi completeaza studiile sau capata o viziune/cunoastere mai larga si ampla asupra vietii sau chiar a vietii spirituale (Saturn rx in Sagetator in casa 9-a).

Lilith in Fecioara in casa a 6-a poate arata un gen de blocaj/rana pe segmant de sanatate iar Mercur significatorul Fecioarei in Rac si afectat de Saturn cum mentionam mai sus.

Careul Marte – Chiron, vrea parca sa spuna ca ea trebuie sa faca un efort constient pentru vindecare, eventual chiar purificare pentru ca, corpul ei fizic sa poata fi vindecat. Karmic e posibil ca ea sa poarte aceasta trauma din vieti anterioare…

In continuare se poate vedea o harta multipla (din interior spre exterior) natala/progresii/tranzite.

cas1Planetele in tranzit tintesc puncte cheie de pe harta ei natala. Careul format de Pluto si Uracand anus cad exact pe MC si Marte natal. Saturn peste Pluto natal facand careu la Soare. Nodul Nord in tranzit tocmai se pregateste sa iasa de pe casa 8-a. Axa Nodurilor in tranzit se apropie de o intersectare in cruce cu axa Nodurilor natala. Toate parca vor sa spuna „hei, e vremea sa faci niste schimbari!”

Mult discutata conjunctie Jupiter/Lilith plus Vesta ii fac cuadratura conjuntiei natale Lilith/Vesta!

Harta Uraniana da si ea niste indicii:

uranianCercul albastru=harta natalaCercul galben=Arce Solare
Cercul alb= tranzite

Observam ca Soarele natal este in conjunctie, dar a se interpreta ca si careu (am folosit H4) cu MC  SA (arc solar) care arata ca,  imaginea ei publica legata de copii are de suferit. Saturn si Uranus SA peste Ascendentul natal, evident arata suferinta si intarzieri.

Am simtit sa scriu despre toate acestea, multumesc tuturor care au contribuit cu comentarii legate de acest caz, alte comentarii sunt desigur binevenite pentru cine doreste sa completeze ceva. Personal, am facut o analiza destul de amanuntita, chiar daca nu am scris tot ce mi-a trecut prin cap.

Nu stiu cat de mult se putea anticipa sau nu acest eveniment, dar dupa cum se vede se pare ca liberul arbitru a fost destul de limitat, in privinta ducerii pana la termen a sarcinii cat si a conceptiei caci se pare ca sarcina nu era programata.

Lasă un răspuns