Un nou set de Tarot

Acum mai multi ani, cand am dorit si am simtit ca vreau sa invat Tarot, nu stiam cum si de unde sa imi procur carti de Tarot pentru ca pe vremea aceea nu erau prea multe optiuni de comanda pe internet, iar in magazinele romanesti, nici vorba!

Am primit de la un amic astrolog imaginile cartilor din setul Rider-Waite in varianta electronica, le-am printat cu o imprimanta color apoi le-am tras in folie de plastic transparenta si le-am decupat bucata cu bucata…Desigur, nu erau toate de marime identica si nu era prea usor sa le amestec, dar cu un pic de efort am m-am obisnuit si le-am folosit ani de zile.

Si pentru ca asa a vrut destinul, dupa o vreme am primit de la un amic din USA un set original Rider-Waite si de la un alt amic din Anglia un set de carti oracol al Maestrilor spirituali. Acestea erau de format prea mare pentru mana mea si inca nu le amestecam cu prea mare usurinta. Totusi, am reusit sa fac treaba buna, dupa cum spun prietenii si clientii carora le-am tradus mesajul cartilor de Tarot. Nu-mi place sa spun „dat in carti”, sa nu mai vorbim de „ghicit”! Dar asta e alta poveste…

Am mai primit apoi un alt set numit The Mandala Astrological Tarot, creat de astrologul american A.T. Mann, cartile fiind de forma patrata si avand simbolostica specifica doar lor.

A urmat un alt set pe care l-am primit de la acelasi amic din Anglia denumit Dragon Tarot, dar acesta din urma nu mi-a trezit nici un interes sau dorinta de a-l folosi. Ma si gandesc oare cum de mi l-a ales tocmai pe acesta?!

In fine am ajuns si eu intr-un magazin Barnes&Noble unde am vazut o multime de seturi de Tarot. Eram super entusiasmata! M-am tot uitat la seturi, am incercat sa le simt care ma vor si pe care le vreau si in final dupa indelungi analize am decis sa imi cumpar primul set de Tarot ale caror imagini de carti de Arcane Majore le vedeti in imaginea de mai sus. Se numeste Easy Tarot a lui Ciro Marchetti. Imaginile sunt superbe, chiar daca nu atat de reprezentative simbolistic insa sunt si de marime potrivita pentru a fi amestecate cu usurinta. Si le-am si folosit si „merg” super bine! Am facut o alegere buna.

Iata scurta poveste a seturilor mele de carti de Tarot. Concluziile le puteti trage fiecare dupa preferinta, insa recomandarea mea pentru cei ce vor sa invete Tarot, este sa inceapa cu setul Rider-Waite, sau variatiuni, pentru ca simbolistica e simpla si are o serie de alte avantaje.

Pentru cei interesati de alte detalii legate de Tarot, va invit sa cititi articolele scrise de mine pe Arta Divinatiei

Pentru consultatii Tarot apelati cu incredere aici

Lasă un răspuns