Clarviziune si Clarvedere

clarviziuneClarviziune si clarvedere, doua notiuni aparent identice…(in limba engleza apar ca si Clairvision and Clairvoyance).

Sunt multi care nu disting diferenta intre cele doua notiuni, dar haideti sa incercam sa le identificam pentru a le putea distinge.

Clarviziunea conform DEX-ului, inseamna calitatea cuiva de a patrunde, de a pricepe un fenomen in toate amanuntele lui, si de a-I prevedea desfasurarea in viitor, mai repede decat semenii sai.

Clarviziunea nu se refera la fenomene psihice, ci este un proces mental activ de clarificare, de constientizare.

Clarviziunea este un concept gnostic si care se bazeaza pe pe experienta nu doar pe conceptii teoretice.

Scopul clarviziunii nu este de a ne face clarvazatori ci de a ne indemna si ajuta sa vedem in mod clar realitatea, sa ne vedem pe noi insine asa cum suntem cu adevarat, sa ne constientizam misiunea in aceasta reincarnare.

Clarviziunea are la baza observarea, cunoasterea si intelegerea a ceea ce ne inconjoara.

Astrologic, l-as putea asocia planetei Mercur si Uranus (+ semne, case, aspecte)

 

Clarvederea nu are o definitie in dex si poate de aceea confuzia este accentuata. Clarvederea se refera la un proces psihic, paranormal, atribuit de catre unii celui de-al 3-lea ochi. Poate fi innascut sau dobandit in urma unor evenimente socante, traumatice, accidente, paranormale…

Astrologic, clarvederea as pune-o mai degraba pe seama unui Neptun plasat in semne sau case psihice, sau prins in aspecte complexe.

 

Ideea este ca un clarvazator (psihicul) nu are totdeauna si clarviziune (viziune clara a ceea ce “vede”), pe cand cel care vede lucrurile clar poate avea o buna cunoastere si intelegere.

 

Din pacate cele doua notiuni de clarviziune si clarvedere au devenit sinonime in limbajul uzual, insa semnificatia profunda e complet diferita. Ceea ce trebuie retinut este faptul ca vederea clara poate ajuta atat in viata de zi cu zi cat si in finisarea calitatilor psihice.

Nu totul este ce pare a fi…

 

 

(Articolul a fost conceput si scris  in timpul tranzitului lui Mercur retrograd in Scorpion in conjunctie cu Soarele, Saturn si Nodul Nord in tranzit,  si in opozitie cu Mercur natal.)

Lasă un răspuns