Cele patru moduri de influenta a intentiilor evolutive determinate de Pluto

In continuare, un fragment din a doua parte a articolului tradus cu permisiunea autorului Deva Green

(articolul original la: http://devagreen.com/the-4-ways-pluto-affects-its-evolutionary-intentions/)

Un exemplu pozitiv al acestui tip de evoluţie (formarea unei relaţii) este al unei prietene apropiate, care l-a întâlnit pe marele Guru, Yogananda. În acea perioadă ea era într-un stadiu de disperare adâncă şi căuta un mod de a ieşi din durere. Desigur, așa cum fac marii maeştrii ai timpului, acela a fost exact momentul în care el i-a apărut într-un vis pe care ea mi l-a povestit fericită. În acel moment Pluto în tranzit făcea conjuncţie exactă cu Venus natală în Săgetător în casa a VII-a , Venus, fiind și în conjuncţie cu Mercur şi Neptun. Pluto se apropia şi de un aspect de inconjuncție progresivă cu Luna ei în Rac în casa a III-a. În esenţă, acest tranzit către Venus a activat de fapt tripla conjuncţie şi la început a creat o perioadă deosebit de stresantă. Relaţia interioară cu sine însăşi era total reformulată de întâlnirea cu Guru al ei şi simultan a avut acelaşi efect asupra modului ei de gândire (simbolizat de tranzitul la Mercur). Pe harta natală ea are Jupiter în Scorpion în casa VI-a (adevăratul motiv pentru care aceste lucruri sunt corelate astrologic e recepţia mutuală Pluto în tranzit în Săgetător,

Efectul acestuia crease o structură intransigentă, nişte moduri de gândire foarte rigide şi depăşite care aveau nevoie să fie eliminate, dacă evoluţia ei urma să înceapă. Un exemplu al acestei structuri mentale care avea nevoie să fie schimbată consta în gânduri negative, care erau apoi proiectate spre ceilalţi şi de asemenea un complex de superioritate/inferioritate, bazat pe insecurităţi adânci şi sentimente de inferioritate faţă de sine însăşi, manifestând şi simptome de masochism. Astfel, Guru al ei era privit ca stând pe un piedestal (Pluto tranzita casaVII-a). Cu Pluto venind peste Mercur natal, ea a trecut printr-o implozie mentală, ca o bombă atomică plutoniană.

harta studiu

Prietena mea nu a putut să integreze în întregime înţelepciunea pe care Guru încerca să i-o transmită, datorită structurii ei mentale, iar în acel vis el i-a spus „primeşte-mă ca pe un prieten” (Soarele ei natal e conjunct cu Uranus). Acest simplu gând a schimbat profund felul în care ea se vedea pe sine însăşi şi pe Guru ei. Relaţia lor a înflorit de-a lungul timpului, într-o prietenie, ei erau acum egali. Acest lucru a schimbat felul în care ea îi privea pe ceilalţi datorită sfaturilor primite de la Guru al ei. Ea încerca acum să se iubească aşa cum era (lucru simbolizat de tranzitul lui Pluto peste Venus natală) şi încerca să fie din ce în ce mai bine în fiecare zi. Acum era într-o poziţie de egalitate cu cei din jur. Relaţia ei interioară şi imaginea de sine (Pluto inconjunție Luna) amândouă se schimbau gradual din negativ în pozitiv şi datorită acestui lucru ea putea în final să se deschidă celor din jurul ei şi să-i iubească necondiţionat. Întreaga ei părere despre relaţii s-a schimbat. Încerca să vină dintr-un loc unde era în siguranţă şi independenţă într-o relaţie de sine stătătoare.

Odată cu tranzitul lui Pluto asupra triplei conjuncţii natale, s-a produs o dizolvare (Neptun) a vechii structuri de credinţe (Pluto în Săgetător) care au creat starea ei interioară negativă (Venus) şi structura mentală negativă/distructivă (Mercur) pe care le manifesta. Cu alte cuvinte, îi dizolva vechile structuri de credinţe permițându-i să revină la adevărata natură a sufletului ei bazat pe legile naturale. Acesta este în contrast puternic cu credinţele condiţionate pe care le-a luat în nenumărate vieţi ca şi noi toţi, acest lucru fiind reprezentat de arhetipul lui Jupiter în Săgetător şi casa a 9-a. Putem vedea foarte clar intenţia tranzitului lui Pluto, care a format o conjuncţie cu toate planetele în Săgetător, de a produce această metamorfoză internă.

În esenţă, Yogananda a împuternicit-o să-l găsească, să redescopere  în ea înţelepciunea, puterea şi compasiunea. Toate acestea au dus la regăsirea Divinităţii ei interioare şi continuarea propriei sale evoluţii spirituale.

Cât despre Neptun, a fost facilitată dizolvarea tuturor iluziilor din sufletul ei, ca în final să realizeze că partenerul pe care ea îl căuta se afla în ea însăşi, căutând validare, atenţie şi recunoaştere din partea celorlalţi. (Pluto natal de pe casa a 5-a putea fi cauza problemelor sale). Întunecimea sa interioară, şi cu care a trebuit să se confrunte, era uneori de-a dreptul înfricoşătoare. Ea mi-a împărtăşit multe momente de descumpănire, lacrimi, confuzie, lipsă de speranţă şi frică. Iubirea, compasiunea, comfortul transmis de Yogananda şi angajamentul de a trece peste problemele ei, au ajutat-o să iasă din momentele sale întunecate. Acum e mai puternică şi mai fericită. Acesta este un proces activ, declanşat de tranzitul lui Pluto.

În casa sa a XI-a natală se afla punctul de polaritate al lui Pluto, în Berbec, Nodul  Nord în casa a II-a în Rac, iar Luna, guvernatorul Nodului Nord în Rac, în casa a III-a. Luna natală face opoziţie cu Marte în Capricorn în casa IX-a, formând un careu în T cu Pluto. Relaţia cu sine însăşi a fost total transformatoare prin uniunea sufletească cu Yogananda, iar prin această relaţie a învăţat să aibă încredere în sine şi să-și asculte glasul interior, care îi cerea să aibă grijă de sine însăşi, ca o reflectare a Nodului Nord în casa a II-a. Aceasta conduce într-o manieră progresivă către o mai profundă conştientizare de sine, şi a realităţii în general, către punctul de polaritate din casa a XI-a. Aceasta implică o lecţie necesară, de a se vedea pe sine şi pe ceilalţi într-o manieră obiectivă şi de a fi mult mai detaşată în problemele ei personale, precum şi în ale celorlalţi.

Un rol esenţial în această lecţie include conştientizarea persoanelor din jurul său, nevoile acestora şi nu doar limitarea la nevoile sale personale. Gradual, ea va conştientiza şi propria sa identitate şi individualitate în comparaţie/contrast cu cei mai mulţi din jurul său, lăsând în urmă o identitate confuză, care a marcat-o întreaga viaţa. (Pluto în tranzit pe casa a VII-a în conjuncţie cu planetele natale aflate acolo şi în opoziţie cu Ascendentul).

Continuarea articolului in revista Astrele

Nu neglijati studiul planetei Pluto. Ea poate sa ne fie prieten sau dusman in functie de deschiderea noastra fata de schimbare. Desigur, cu prezenta cuadratura a lui Pluto in Capricorn cu Uranus in Berbec, vom mai auzi si vedea multe, atat anul acesta 2013 cat si anul viitor, 2014 cand cuadratura se va reactiva sub alta forma.

 

Lasă un răspuns